Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hzzsisak

Nezaposlenost porasla za 6,6 posto, bez posla 9160 osoba u cijeloj županiji

SISAK/PETRINJA – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem listopada ove godine u evidenciji nezaposlenih registrirano je 9 160 osoba. U usporedbi s rujnom ove godine, broj nezaposlenih je porastao za 0,1 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 6,6 posto.

Najveći broj nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 2 565 osoba, u Petrinji je bez posla 1157 osoba, dok je u Kutini bez posla 1090 osoba. Najmanju nezaposlenost ima općina Majur gdje je bez posla 71 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, nezaposlenost je povećana u gotovo svim gradovima i općinama, a smanjenje se bilježi u Hrvatskoj Kostajnici, Hrvatskoj Dubici i Glini.

Tijekom listopada ove godine u evidenciju nezaposlenih prijavljeno je 839 osoba, a najviše osoba je došlo iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane. Iz evidencije nezaposlenih tijekom listopada izašle su 834 osobe, a najviše je osoba pronašlo posao u prerađivačkoj industriji.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X