20191023_182137mo

Nikola Grmoja podijelio članske iskaznice novim MOST-ovcima

PETRINJA – Tiskovnu konferenciju uz podjelu novih članskih iskaznica održali su članovi MOST-a u Hrvatskom domu. Politički tajnik stranke Nikola Grmoja je pri tom rekao kako mu je drago da MOST u Sisačko-moslavačkoj županiji jača te da su jedina prava oporba. “HDZ i SDP su devastirali ovu županiju” rekao je Grmoja te dodao kako oni imaju rješenja za te probleme:

„MOST ima za to konkretna rješenja u vidu porezne reforme, povećanja plaća, u vidu borbe protiv korupcije i reforme pravosuđa koju smo uputili u proceduru, a koja je majka svih reformi. Mi ćemo na tome raditi ovdje u ovoj županiji i na području cijele Hrvatske.“

Na naše pitanje kako gleda na štrajk prosvjetara, Grmoja kaže misli da su profesori potplaćeni i rade u lošim uvjetima. Problem je što u sustavu ne postoji sustav nagrađivanja i kažnjavanja.

Županijski koordinator MOST-a Milan Brigljević se zahvalio svima koji su došli u Malu dvoranu Hrvatskog doma, a koja je bila puna. „Svi smo ovdje s jednom mišlju, jasno nam je da je nešto krivo u svemu onome što smo stvarali više od 20 godina i tu smo s mišlju da to moramo ispraviti“, rekao je i dodao:

„Danas je možda teže nego ikad prije boriti se protiv korupcije, devijacija u društvu koje prijete samim temeljima opstanka naše zemlje za koju je proliveno puno krvi. Stoga vam svima čestitam što ste skupili hrabrosti jer danas zaista treba imati hrabrosti dignuti glas protiv sile i nepravde. Danas je to teže nego je bilo ikad prije. Zato, velika hvala novim članovima, onima koji su danas došli ovdje.“

Koordinator MOST-a za Petrinju Petar Ćosić je pozdravio okupljene te rekao kako pripadaju među aktivnijim MOST-ovcima u županiji.

„Imamo jedan široki spektar djelovanja u Petrinji i ponosan sam na to. Vijećnici iz Petrinje spadaju među aktivnije u županiji, počev od vijećnice u Petrinji Luce Gašpar Šako do nas u Županijskoj skupštini. Mi smo pokušali napraviti tu vertikalu, a tako ćemo i sada pokušati: mjesni odbor, gradska četvrt, gradsko vijeće, županijska skupština i Sabor.“

Zahvalio se nadalje saborskim zastupnicima MOST-a koji su pomogli u komuniciranju lokalnih problema prema medijima. Na kraju je pozvao građane da izađu na izbore za mjesne odbore u nedjelju kako bi se riješili problemi u komunalnoj branši.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X