Share on facebook
Share on twitter
uefa53nja

Nogometne legende Šuker, Boban, Prosinečki i ostali ove subote u Petrinji igraju humanitarnu utakmicu protiv Slovenije

PETRINJA – Približio se trenutak koji će obradovati ljubitelje nogometa u Petrinji! Nogometne legende Hrvatske i Slovenije odigrat će ove subote u Petrinji humanitarnu utakmicu koju su inicirali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin s ciljem pomoći područjima stradalima u razornom potresu krajem prošle godine.

Tom će prilikom Čeferin u ime krovne europske nogometne federacije uručiti donaciju Hrvatskom crvenom križu, a HNS predati donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima.

Susret nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije nastavak je njegovanja dobrosusjedskih odnosa dvaju nacionalnih saveza koji su u rujnu prošle godine u Brdu kod Kranja također organizirali prijateljsku utakmicu u kojoj su slavili domaćini (3:2). Obje će momčadi, baš kao i u rujnu, biti sastavljene od velikih nogometnih imena.

Za Hrvatsku će igrati Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Mario Stanić, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar i Marko Babić. Ulogu izbornika preuzeo je viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, a pomoćnik na klupi bit će mu Robert Prosinečki. U vodstvu hrvatske momčadi bit će i aktualni izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, bivši izbornik Miroslav Blažević, odnosno Marijan Vlak.

Slovenske boje branit će, između ostalih, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević…

Početak prijateljske utakmice nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije je u 13 sati na stadionu Mladosti., objavio je HNS.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X