pkzmaske

Nove odluke gradskog Stožera civilne zaštite Grada Petrinje

PETRINJA – Stožer civilne zaštite Grada Petrinje na svojoj četvrtoj sjednici koja je održana danas, donio je odluku da se na raspolaganje stavlja prostor „Kotve“ u Ulici Braće Hanžek 19 u Petrinji, kao i prostor ustanove Centar za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi za odvojenu ambulantu za moguće pacijente sa sumnjom na zarazu koronavirusom i prostor karantene ukoliko to bude potrebno i ukoliko to bude odobreno od nadležnih tijela.

Za sve hitne situacije preporučeno je građanima da zovu broj 113. Također obavještavaju građanstvo da su mjere propisane Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine, obavezne za sve te da će sva nadležna tijela provoditi pojačanu kontrolu glede pridržavanja istih.

Dodaju kako će Grad Petrinja izvršavati dezinfekciju javnih ustanova, te će se sukladno uputama Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvršiti dezinfekcija javnog prijevoza i ostalih mjesta s većom koncentracijom ljudi. Podsjećaju kako se zatvaraju sva sportska i dječja igrališta na području grada Petrinje neovisno u čijem su vlasništvu i tko njima upravlja, a radi sprečavanja bliskog kontakta djece i radi onemogućavanja okupljanja više osoba na istom mjestu.

Između ostaloga određuje se obveza pridržavanja općih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, posebno glede samoizolacije, kao što je odlučeno da se podijele zaštitne maske javnim ustanovama, udrugama i tvrtkama.

Za građane su ponudili i potrebne kontakte, kao što su broj telefona Grada Petrinje od 7:30 do 15:30 sati (044/515-234), kontakt epidemiološke službe (044/567-164) te kontakt mail Grada Petrinje od 0-24 sata : [email protected]

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X