Izbornik
nasilje_nad_zenama

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

U spomen na 22. rujna 1999. godine kada je pomahnitali muškarac na zagrebačkom Općinskom sudu iz vatrenog oružja ubio svoju suprugu, njenu odvjetnicu i sutkinju, dok je jedna službenica suda teže ozlijeđena, svakog se 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Povodom 20. obljetnice njihove tragične pogibije policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke će u suradnji s partnerima: Centrom za žene „Adela“ Sisak, nadležnim centrima za socijalnu skrb, i dr. partnerima od petka 20 rujna, do nedjelja 22. rujna, na području Sisačko-moslavačke županije provesti niz aktivnosti.
Tako će Info-pultovi biti postavljeni:

u petak, 20. rujna

        – od 10 do 11,30 sati u ulici S. i A. Radića u Glini
– od 12 do 15 sati ispred zgrade Općine u Sunji
– od 13 d o15 sati u Topuskom u predvorju hotela Top terme
– od 10 do 13 sati u Dvoru na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Općine)
– na Gradskoj tržnici u Sisku na Trgu dr. Franje Tuđmana od 9 do 11 sati

u subotu 21. rujna

        – na Gradskoj tržnici u Kutini od 9 do 11 sati
       – u ulici Petra Preradovića u Petrinji (prostor kod gradske tržnice) od 9 do 11 sati

u nedjelju 22. rujna

        – u Hrvatskoj Kostajnici u prostoru Gradskog društva Crvenog križa od 11 do 12 sati

U sva tri dana građane će se informirati o oblicima nasilja nad ženama, znakovima takvog nasilja, mjestima i mogućnostima podnošenja prijave te o adresama i telefonskim brojevima udruga koje su uključene u područje borbe protiv nasilja nad ženama.

Pozivamo građane da dođu te se kroz razgovor informiraju o ovoj temi, a predstavnike medija da prigodno poprate događaj.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X