slika 11

Obilježen Dan policije u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj

SISAK – Danas, 27. rujna, obilježavajući i proslavljajući Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca sv. Mihovila, ispred središnjeg križa na gradskom groblju Viktorovac u Sisku položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je policijski kapelan don Ivo Borić predvodio molitvu.

Svečano obilježavanje nastavljeno je u Župnoj crkvi pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku gdje je biskupski vikar mons. Marko Cvitkušić predvodio misu zadušnicu za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Svečana akademija za sve nazočne nastavljena je u Domu INA rafinerije nafte Sisak. Nazočnima je prikazan kratki prikaz rada policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke. U svom govoru načelnik Pešut je istaknuo:

„Uspješno se nosimo sa svim izazovima koji su nas zadesili, od poplava, potresa, migrantskog pritiska i pandemije. Kao i uvijek, spremno stojimo u zaštiti građana i njihove imovine te koordiniranošću i sposobnošću svakodnevno održavamo povoljno stanje sigurnosti i mira. Kontinuirano radimo na preveniraju prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanju ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, provodeći pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja. Ovom prilikom želim istaknuti kako uz veliku podršku Ministarstva unutarnjih poslova u sjedištu ulažemo napore prema modernizaciji i profesionalizaciji službenika. S ovim riječima i planovima u bolju budućnost, zahvaljujem svim suradnicima, naročito institucijama Županije, Gradova i Općina, pravosudnim i svim drugim državnim institucijama, nevladinim udrugama i medijima, s kojima se nadam da ćemo i nadalje ostvarivati dobru suradnju i tako pridonijeti boljem, zadovoljnijem i sretnijem životu naših građana.“

Župan Ivan Celjak je istaknuo kako je hrvatska policija temelj oružanih snaga Republike Hrvatske: “Riskiraju svoje živote kako bismo mi građani bili sigurni u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji i RH. Zahvaljujući vama naša djeca se danas bezbrižno igraju na dječjim i sportskim igralištima i sigurno pohađaju nastavu. Na tome vam od srca hvala i čestitam vam Dan policije.” – rekao je župan.

Nakon prigodnih obraćanja načelnik Policijske uprave je uručio pohvalnice djelatnicima Policijske uprave koji su zbog iskazane visoke profesionalnosti i odgovornosti postigli iznimne rezultate rada.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X