Izbornik
Hrvatska vojska drugi dan pomaže potresom pogoðenoj Petrinji

Objavljen Program dodjele državnih potpora za nadoknadu štete prouzročene potresom

Iz Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak su izvijestili kako je sukladno Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (NN 102/2020), Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (NN 10/2021), Programu mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije (NN 17/2021) i drugih podzakonskih propisa i provedbenih akata na stranicama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u rubrici Obnova zgrada oštećenih potresom na području Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije i Zagrebačke županije, Program dodjele državnih potpora za nadoknadu štete prouzročene potresom objavljen Program dodjele državnih potpora za nadoknadu štete prouzročene potresom za područje, između ostalih, i Sisačko-moslavačke županije koji je stupio na snagu 14. lipnja 2021. godine i vrijedi do 31. prosinca 2023. Programom se definiraju ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu državnih potpora za nadoknadu štete na poslovnim zgradama i dijelovima zgrada u kojima se obavlja gospodarska djelatnost, a koja je nastala kao posljedica potresa 22. ožujka 2020. u Zagrebu i okolici te potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine s epicentrom u Gradu Petrinji.

Zahtjevi za potporu se predaju Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u Zagrebu, Ul. Republike Austrije 20:

  • preporučeno poštom s naznakom: „Zahtjev – obnova nakon potresa“
  • u izmještenim uredima Ministarstva:

o    Sisak: Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1;

o    Petrinja: Trg Stjepana Radića 8; (tel: 044/555-292 i 044/555-298)

o    Glina: Trg bana Josipa Jelačića 2;

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, gđa Anka Javora, [email protected], [email protected], tel. 01/3782117, fax 01/3782106.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X