Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
potres2912202052

Objavljen Vodič za obnovu građevina na području pogođenom potresom

Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom objavio je Vodič za obnovu građevina na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i dijelu Zagrebačke županije. Vodič sadrži osnovne informacije o podnošenju zahtjeva za uklanjanje i obnovu zgrada oštećenih u razornim potresima 28.i 29.prosinca prošle godine, te za gradnju zamjenskih obiteljskih kuća.

Prema Zakonu o obnovi i Programu mjera obnove, uklanjanje uništenih građevina ili obnova oštećenih, gradnja zamjenskih obiteljskih kuća i stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom provodi se na temelju odluka koje donosi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Podsjetimo, izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva nalaze se u Sisku (Ulica Ivana Kukuljevica Sakcinskog 1), Petrinji (Trg Matice Hrvatske 18), Hrvatskoj Kostajnici (Ulica Vladimira Nazora 17), Glini (Trg bana Josipa Jelačića 2) i u Lekeniku (Zagrebačka 77a).

Vodič potražite OVDJE.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X