Share on facebook
Share on twitter
MOBURED

Od danas država u Petrinji u novootvorenom uredu i preko mobilnih timova prima zahtjeve za obnovu (OBRAZAC PREUZMITE OVDJE)

PETRINJA – Od danas, u Petrinji s radom počinje ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Trg Matice Hrvatske 18. Djelatnici Ministarstva od 10 sati će zaprimati zahtjeve za obnovu i pomagati u popunjavanju obrazaca te rješavanja drugih pitanja administrativne naravi.

Isto tako, od 10 sati na teren su izašli mobilni uredi Ministarstva koji će zaprimati i popunjavati zahtjeve.

Prvi mobilni ured nazočan je u Strašniku od 10 sati kod mjesnog odbora Strašnik. Drugi mobilni ured odlazi u selo Pecki kod mjesnog odbora.

Procedura podnošenja zahtjeva za obnovom je maksimalno pojednostavljena. Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja. Moguće ih je predati i osobno u Ministarstvu u Zagrebu, te putem pošte, a od idućeg tjedna putem internetske aplikacije e-Obnova. Također, od idućeg tjedna otvorit će se ispostave Ministarstva graditeljstva u Sisku i Glini.

OBRAZCE MOŽETE PREUZETI OVDJE

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X