Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
potres03012020111

Od danas u funkciji eObnova – digitalni sustav za podnošenje zahtjeva za obnovu

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske predstavio je novi sustav za elektroničko podnošenje zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada – eObnova.

Tom prilikom istaknuo je kako će se na ovaj način ubrzati postupak podnošenja i zaprimanja zahtjeva, uz napomenu kako je već izmjenama Prvog programa mjera uvelike smanjena dokumentacija koju je potrebno priložiti. “U suradnji s tvrtkom APIS IT izradili smo ovaj sustav u želji da našim građanima maksimalno olakšamo postupak podnošenja zahtjeva za obnovu te im u tu svrhu ponudimo više različitih mogućnosti”, istaknuo je ministar Horvat.

Jednostavan pristup aplikaciji za sve fizičke i pravne osobe omogućen je putem sustava e-Građani, te će za ulaz preko NIAS-a biti dovoljna vjerodajnica razine 3.

„Želimo biti maksimalno prisutni na terenu, tako da građanima postupke podnošenja prijave za obnovu učinimo što jednostavnijim. Naš fokus je sada na izdavanju prvih odluka o obnovi, kako bi iste bile upućene prema Fondu i Središnjem državnom uredu na operacionalizaciju i početak organiziranja obnove“, zaključio je Horvat.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X