20190924_173016_busic

Odbor za hrvatske branitelje poziva branitelje da se priključe Stožeru civilne zaštite Grada Petrinje

PETRINJA – Miljenko Bušić, potpredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik gradskog Odbora za hrvatske branitelje Domovinskog rata i udruge proistekle iz Domovinskog rata, poziva sve hrvatske branitelje da se priključe Stožeru civilne zaštite Grada Petrinje.

„Zbog trenutne krizne i teške situacije, za koju ne možemo predvidjeti koliko će dugo trajati, u koordinaciji sa pojedinim predsjednicima braniteljskih udruga s područja grada Petrinje i u dogovoru sa predsjednikom Stožera civilne zaštite Grada Petrinje, pozivamo sve petrinjske branitelje koji se osjećaju zdravo, koji mogu i žele pomoći svojoj zajednici, da se odazovu i priključe Stožeru civilne zaštite Grada Petrinje“, stoji u pozivu predsjednika ovog odbora Miljenka Bušića.

Svoje kontakt podatke možete poslati SMS porukom ili pozivom na broj mobitela 099/388-58-35, a kontakt podaci svih volontera zajednički će potom biti proslijeđeni Stožeru civilne zaštite Grada Petrinje koji će prema potrebi i složenosti situacije, istima upućivati pozive.

„Mi – hrvatski branitelji, već smo pokazali i dokazali svoju odgovornost i požrtvovnost u teškim vremenima stvaranja naše Domovine. Na žalost, ta teška vremena se ponovo događaju i gotovo nemoguće je predvidjeti koliko će trajati jer ovakvu ugrozu, ovakvih razmjera do sada nismo doživjeli.

Naravno, važno je, a možda i najvažnije u ovim kriznim i teškim vremenima ne gubiti vjeru, optimizam i duh našeg zajedništva. Trebamo vjerovati da sve ovo neće dugo trajati i da će posljedice ove krize biti što manje tragične, ali moramo biti i razumni, trezveni i racionalni te uzeti u obzir i onaj najcrnji scenarij koji se nažalost upravo događa u našem susjedstvu“, zaključuje Bušić.

Poštovani hrvatski branitelji,

Obzirom na tešku i kriznu situaciju u kojoj se nalazimo, kao potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Domovinskog rata i udruge proistekle iz Domovinskog rata, smatram da mi je obveza i dužnost obratiti vam se.

Svakodnevno prateći informacije koje iznosi Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, jasno je da se broj oboljelih od bolesti COVID-19 u Hrvatskoj povećava i da je krivulja zaraženih još uvijek drastično u uzlaznoj putanji, pa se iz tog razloga, gotovo na dnevnoj bazi, donose ključne odluke kao i ova jučerašnja o sve većim ograničenjima kretanja našeg stanovništva.

Sve mjere i odluke koje su do sada i koje će ubuduće biti donesene od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, sigurno će doprinijeti suzbijanju i zaustavljanju širenja koronavirusa, ali uz jedan bitan i neophodan uvjet.

Najvažnije je da se tih odluka i mjera svi strogo pridržavamo te da dijelimo obavijesti, upozoravamo, pa u krajnjem slučaju i prijavljujemo kršitelje istih.

Iz tog razloga apeliram da se svi ponašamo krajnje odgovorno prema sebi, svojim bližnjima, prijateljima, susjedima i svima ostalima te da socijalan kontakt svedemo na krajnji minimum jer se jedino na taj način u ovom trenutku mi možemo boriti protiv ovog nevidljivog neprijatelja.

Mi-hrvatski branitelji, već smo pokazali i dokazali svoju odgovornost i požrtvovnost u teškim vremenima stvaranja naše Domovine.

Na žalost ta teška vremena se ponovo događaju i gotovo nemoguće je predvidjeti koliko će trajati jer ovakvu ugrozu, ovakvih razmjera do sada nismo doživjeli.

Naravno, važno je, a možda i najvažnije u ovim kriznim i teškim vremenima ne gubiti vjeru, optimizam i duh našeg zajedništva.

Trebamo vjerovati da sve ovo neće dugo trajati i da će posljedice ove krize biti što manje tragične, ali moramo biti i razumni, trezveni i racionalni te uzeti u obzir i onaj najcrnji scenarij koji se nažalost upravo događa u našem susjedstvu.

Slijedom navedenog, u koordinaciji sa pojedinim predsjednicima braniteljskih udruga s područja Grada Petrinje i u dogovoru sa predsjednikom Stožera civilne zaštite Grada Petrinje, pozivam sve petrinjske branitelje koji se osjećaju zdravo, koji mogu i  žele pomoći svojoj zajednici, da se odazovu i priključe Civilnoj zaštiti Grada Petrinje. 

Svoje kontakt podatke mogu poslati SMS-om ili pozivom na broj mob. 099/388 5835. Kontakt podaci svih volontera zajednički će biti proslijeđeni Stožeru civilne zaštite Grada Petrinje koji će prema potrebi i složenosti situacije istima upućivati pozive“, stoji u pozivu Miljenka Bušića.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X