Share on facebook
Share on twitter
koncert1609202224

Održan koncert Anđelka Krpana i Nade Majnarić

PETRINJA – U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja, u Župnoj crkvi svetog Lovre u Petrinji održan je koncert Anđelka Krpana na violini i Nade Majnarić na glasoviru. Anđelko Krpan nam otkriva kako prvi puta nastupa u Petrinji sa Nadom Majnarić.

„Ja sam već više puta svirao s kvartetom Sebastijan i sa violinistom Ivanom Čunkom, ali ovaj puta sviramo na početku dvije sonate iz razdoblja bečke klasike, Schubertova sonata u D-duru i Beethovenova 5.u F-duru s naslovom Proljetna. Nakon toga izveli smo pet skladbi, pet minijatura dvaju hrvatskih skladatelja, jedna je Rosenberg Ružić, njegova Barkarola i Serenada. Nakon toga Miroslav Šlik, njegova Balada, Kolo i Pastorala“, otkrio nam je Krpan.

Majnarić nam otkriva kako je došlo do suradnje nje i Krpana. „Pa zapravo još iz studentskih dana. Ja kažem proradio je taj klik, shvatili smo brzo da dobro surađujemo, da se razumijemo. Održalo se to do današnjih dana. Ja sam diplomirala 1990., danas je 2022.godina, toliko dugo sviramo. Do sada smo snimili četiri nosača zvuka za Croatia records“, rekla je Majnarić te dodaje kako su za neke od tih albuma osvojili i diskografsku nagradu Porin.

Majnarić ističe kako je njoj ovo bio prvi nastup u Petrinji. „Naravno, čovjek je emocionalan, skoro bi rekla da je sreća da smo došli u kasnim poslijepodnevnim satima tako da ne vidimo taj užas koji je pratio Petrinju od potresa i više potresa. U razgovoru s gospođom koja to organizira, nekako smo uspjeli shvatiti približno situaciju, dočarala nam je kako je to bilo. Žao mi je. Jedini način, svirajući, mi možemo pomoći ljudima, možda nekoga razvedriti, možda da ih maknemo od loših misli. To je svrha našeg postojanja i muziciranja“, dodaje Majnarić.

Dodat ćemo na kraju kako je koncert održan uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija i Grada Petrinje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X