Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00001

Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Petrinje

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Gradske uprave danas, 4.rujna održan je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Petrinje. Gradonačelnik Darinko Dumbović izrazio je nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja i bilance od ukupno 9 aktivno zaraženih Petrinjaca Covidom -19.

„Ljudi su se vratili s godišnjih odmora, mjere su malo popustile i odmah se osjeti  brojčano povećanje koje će i dalje rasti ukoliko ne budemo disciplinirani“, naglasio je gradonačelnik.

U ponedjeljak počinje škola i prije toga ponovno će se uvesti aktivnost pranja i dezinfekcije ulica koja će biti obavljena ovaj vikend. Ujedno, gradonačelnik je apelirao na provođenje svih mjera koje su na snazi, od dezinfekcije ruku i nošenja maski u svim zatvorenim prostorijama podsjetivši kako je Grad Petrinja već na samom početku epidemije ustanovama i građanima podijelio 20 tisuća maski.

Također,  dr. Inoslav Brkić, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije ponovio je ozbiljnost situacije, zahvalio  je djelatnicima petrinjske policije, vatrogascima i djelatnicima Komunalca na suradnji. Ujedno je zamolio za veći nadzor komunalnih redara u trgovinama i uslužnim djelatnostima što se tiče pridržavanja mjera.

Tijekom sastanka o daljnjem radu Stožera i aktivnostima koji su išli u kontinuitetu, kao i o aktualnim pitanjima koje naši sugrađani pitaju govorila je Ivana Lamza, zamjenica direktora Komunalca d.o.o.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X