lidrano2020

Održana gradska smotra LiDraNo 2019.

PETRINJA – U Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji održana je gradska smotra LiDraNo 2020., a nakon održanih skupnih i pojedinačnih nastupa, te nakon ocijenjenih literarnih radova, Petrinju će na županijskoj smotri LiDraNo 2020., koja će biti održana održana tijekom ožujka u Osnovnoj školi Zorka Sever u Popovači predstavljati Jakov Plahutar (učenik 7.razreda Prve osnovne škole Petrinja) sa svojim literarnim radom „Let“ te Lucija Žugaj (učenica 3.razreda Osnovne škole Mate Lovraka) sa svojim radom „Biti drugačiji“. Na daljnje natjecanje ide i novinarski rad Lare Gelo (učenica 6.razreda Prve osnovne škole Petrinja) pod nazivom „Globalno zatopljenje“.

U kategoriji skupnih scenskih nastupa Petrinju će dalje predstavljati učenici Osnovne škole Mate Lovraka sa svojom dramskom-scenskom igrom „Šestinski kišobran“ (učenici 4.razreda : Nika Cvjetković, Marta Martić, Elena Miletović, Nicole Pezić, Sebastijan Pranjić, Mihael Dujlović i Domagoj Adrić; mentorica Lucija Gašparić). Kod pojedinačnih nastupa, priliku za daljnjim natjecanjem osvojili su Tea Putrić (učenica 3.razreda Prve osnovne škole Petrinja, mentorica Ivančica Telar) sa kazivanjem poezije Dragutina Domjanića „Kasni sneg“, dok će na županijsku smotru i Marko Radoš (učenik 3.razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, mentorica Snježana Baler) sa monologom „Da sam ja zima“.

Odlučilo je tako tročlano povjerenstvo koje su činili profesorica Božica Vuić, profesorica Marijeta Rimay i Mario Gršić (Petrinjski radio/Portal 53). Na gradsko natjecanje pristiglo je ukupno 10 literarnih radova te tri novinarska izraza, dok se u kategoriji skupnih scenskih nastupa sa svojim dramsko-scenskim prikazima predstavilo pet skupina, a u kategoriji pojedinačnih nastupa, devet učenika. U ime članova povjerenstva, Vuić je čestitala svim učenicama i učenicima. „Mi bismo najradije sve vas poslali, ali ne možemo jer imamo propozicije takve kakve imamo. Najvažnije je da ste došli ovdje. Trebalo je ovdje pobijediti samoga sebe, na kraju krajeva. Pohvale za ove male koji su nam došli, najmlađe naše, koji su došli iz prvih razreda. Pa gdje će im biti kraj. Kao prvašići su došli ovdje i već su nas oduševili načinom na koji su kazivali stihove. No propozicije su takve. Odabrali smo to što smo odabrali. Svaku sreću želimo odabranicima, vama svima želimo puno uspjeha i daljnjeg rada na scenskom izričaju“, rekla je Vuić.

Prije početka samog natjecanja sve okupljene pozdravio je ravnatelj Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Davor Miholjević koji je učenicima poželio puno uspjeha.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X