vojarna

Održana izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, prikupljene 33 doze krvi

PETRINJA – Gradsko društvo Crvenog križa Petrinja održalo je izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je provedena u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji.

„Obzirom na smanjene zalihe doza krvi u Republici Hrvatskoj, a uzrokovane slabim odazivom dobrovoljnih darivatelja krvi zbog koronavirusa, Oružane snage Republike Hrvatske odlučile su dati svoj doprinos, te nas zamolili za organizaciju akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Vojarni“, rekla nam je Ivana Malović, ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Petrinja.

Tako su ovom izvanrednom akcijom prikupljene 33 doze krvi, dvije doze su darivale žene, a 31 dozu su darivali muškarci. Akciji je sveukupno pristupilo 39 osoba. „Inicijator akcije je ministar obrane Damir Krstičević koji je danas i osobno posjetio Vojarnu, te se tom prilikom zahvalio svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su se danas odazvali na ovu izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi“, dodaje Malović.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Petrinja se zahvaljuju na darovanoj krvi. „Gradsko društvo Crvenog križa Petrinja se pridružuje zahvalama ministra Krstičevića jer su se i ovaj puta pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske odazvali pozivu na akciju darivanja krvi, te su na taj način iskazali svoju spremnost za pomoć i plemenitost, koja je pogotovo potrebna u ovim izazovnim vremenima“, zaključila je Malović.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X