gledamcitampisem150920212

Održana nova radionica u sklopu projekta „Gledam, čitam, pišem“

PETRINJA – U sklopu projekta „Gledam, čitam, pišem“, kojeg provodi Hrvatsko društvo pisaca, na Trgu kulture u Petrinji održana je nova radionica koju je ovoga puta vodio Miroslav Mićanović, hrvatski književnik i pjesnik. Mićanović nam je otkrio o kakvoj je radionici ovoga puta bilo riječ.

„Rekao bih da smo naučili koliko toga ne možemo naučiti. Naučili smo i bavili smo se time kako mi opisujemo značenja u pojedinim tekstovima, bilo da su to poezija ili kratke priče i kako smo mi vlasnici onoga što će se dogoditi, u kojoj mjeri možemo aktivirati i aktiviramo naša ne samo čitateljska, nego zapravo životna iskustva“, kazao nam je Mićanović.

Ujedno nam otkriva kako je on zadovoljan s ovotjednim polaznicima. „Jako je lijepo je sve ovo. Te radionice imaju smisla ako drugi sudjeluju sa svojim pitanjima, svojim slaganjima ili neslaganjima. Bilo je jako lijepo i uzbudljivo i mogu reći da uvijek na ovim radionicama nešto naučim, jer ono što mislimo, a ne moramo verbalizirati, nije uvijek isto“, zaključio je Mićanović.

Projekt „Gledam, čitam, pišem“ podržali su mnogi izdavači, kao što su Fraktura, MeanderMedia, Sandorf, OceanMore, Profil, Jesenski i Turk te VBZ, kao i Srpsko narodno vijeće, inicijativa Ljudi za ljude te naša Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X