bicikl

Održana redovna Godišnja skupština Biciklističkog saveza SMŽ

SISAK – Nakon Osnivačke, 10. travnja ove godine, članovi Biciklističkog saveza Sisačko-moslavačke županije održali su, 10. prosinca i redovnu Godišnju skupštinu na kojoj su jednoglasno prihvaćena Izvješća o radu i provedenim aktivnostima, te financijsko za 2019. godinu, kao i Plan i program rada za 2020. godinu.

Na realizirano u proteklom razdoblju osvrnuo se Alen Pereković, predsjednik Biciklističkog saveza SMŽ: „Kroz ovaj projekt SIMBCycle, biciklom po Sisku, Moslavini i Banovini, od aktivnosti, mi smo proveli 11, a jednu još čekamo da se provede, CX liga u Kutini koja će biti sada za pet dana, 15. prosinca, i koliko mi se čini to je prva službena biciklistička utrka u Kutini, jer bilo je onih koje su samo prolazile kroz nju. Tako možemo reći da što se tiče svih događaja svi su organizirani na visokoj razini, pohvaljeni smo s različitih strana i na tome trebamo raditi da to tako i ostane za dalje.“

O planovima za 2020. godinu govorio je Saša Paripović, dopredsjednik Saveza, te je uz dosadašnje, koji će i dalje biti nastavljeni: Giro de Banovina, Granfondo Sisak, CX liga, MTB liga kontinentalne Hrvatske i Petrinjska brdsko-biciklistička liga, Biciklistički maraton Sisak za Vukovar, Biciklijada Pedalom na Petrovo i Biciklistički međunarodni maraton za vatrogasce Sisak-Vodice ‘’Da se ne zaboravi’’,  izdvojio i projekt „Nekad pruga-danas bike&run“ (PRUGA SI-TO BIKE&RUN) za koji su aktivnosti pokrenute ove godine, te se nadaju nastavku provođenja projekta. To se odnosi na obnavljanje stare željezničke trase od Sisak Barutane do Topuskog i prenamjene u sportsko rekreacijsku stazu: Sisak – Petrinja 9 km, Hrastovica 3 km, Gornja Bačuga (Zelena Dolina) 6,5 km, Grabovac Banski 6,5 km, Ravno Rašće 9 km, Glina 5 km, Topusko 11 km = UKUPNO 50 km.

Također, na Skupštini je u ponopravno članstvo primljena i Rekreativno biciklistička udruga „Cikloni“ iz Topuskog i sada uz BK „Roda“ – Sisak, BK „Bikearound“ – Petrinja, RBU „Labudovi“ – Sisak i BK „Kutina“ čine županijsku biciklističku „petorku“.

Na Skupštini je, kao gost, bio i Vladimir Halgota, član Udruge „Sindikat biciklista“, koji im je govorio i potkrijepio primjerima, o sustavnom zanemarivanju biciklističke infrastrukture u Hrvatskoj, a na kraju su predstavnici pojedinih klubova govorili i o njihovim klupskim aktivnostima.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X