lovisteuniverzalna

Omogućeni pojedinačni odlasci u lov, lovačka društva morat će voditi posebnu evidenciju

SISAK – Na konferenciji za medije Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije, načelnik Stožera Roman Rosavec je predstavio neke od novih odluka koje su stupile na snagu. Naime, nakon zahtjeva domaćih poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivrednih proizvođača, kao i lovačkih udruga, o mogućnosti pojedinačnih lovova, izlazaka u lovišta radi sprječavanja šteta na usjevima ali i zbog kontrole brojnosti stanja divljači, Stožer je donio neke nove odluke.

„Želim reći da je danas Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije donio odluku, na preporuku Nacionalnog stožera koji je dozvolio da donesemo takvu odluku, temeljem kojeg naša lovačka društva, odnosno lovci mogu izlaziti u pojedinačne lovove, uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje su još uvijek na snazi i još uvijek važeće“, pojasnio je Rosavec.

Dodaje kako će lovačka društva morati voditi evidenciju ulazaka i izlazaka iz lovišta. „Također, ovom odlukom zadužene su odgovorne osobe, a to su prvenstveno predstavnici ovlaštenika odnosno vlasnici lovišta da vode evidenciju o ulasku i izlasku lovaca iz lovišta, kako ne bi bilo nekontroliranog i stihijskog odlaženja u grupne lovove, te o tome najkasnije do petoga u mjesecu informirati ovaj Stožer kako bi on sukladno i važećim markicama koje su doznačene i dostavljene u lovačka  društva, mogao dalje proslijediti prikupljene informacije“, zaključio je Rosavec pojašnjavajući novu odluku županijskog Stožera.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X