Share on facebook
Share on twitter
stozer27042020e

Osim UVD robotom, u bolnici počinje i dezinfekcija ozonom

SISAK – Nakon što je Sisačko-moslavačka županija za potrebe Opće bolnice dr.Ivo Pedišić u Sisku nabavila ultraljubičasti robo za dezinfekciju, jedan od najnovijih tehnologija koji omogućava najveću razinu higijene i velika je pomoć u borbi protiv koronavirusa, na Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije najavljeni su i novi načini i dezinfekciji naših zdravstvenih ustanova, točnije riječ je o ozonu.

„Vi ste vidjeli da mi itekako vodimo računa o, na neki način zaštiti naših bolesnika i pacijenata, upravo zato smo nabavili robot. Sada smo otišli korak dalje. Na inicijativu našeg župana, Bolnica u Sisku će početi provoditi jedan pilot projekt gdje će se ozon koristiti za dezinfekciju prostora, ali i svega što se u bolnici koristi, ležeća kolica, sjedeća kolica, kreveti, madraci, jastuci. Nadamo se kako će to brzo zaživjeti. Na taj način itekako ćemo postići jednu višu razinu dezinfekcije svih predmeta kojima se koriste i naši bolesnici i naši zaposlenici“, pojasnio je dr.Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice dr.Ivo Pedišić u Sisku.

U početku je planirano da ovaj projekt dezinfekcije ozonom bude proveden u sisačkoj Bolnici, a kasnije će isti projekt biti proveden i u drugim ustanovama na području naše županije.

Ozon je učinkoviti antimikrobni oksidanc koji se može sigurno primijeniti kao dezinficijens, gdje god se koriste tradicionalne kemijske ili termičke metode sanitacije. Ozon je potvrđen kao „ubojica“ svih poznatih ljudskih patogena i sigurnosno je provjeren za rad u prostorima u kojima borave ljudi ili okoliš. Istraživanja su pokazala da je ozon učinkovitiji i ima veći oksidacijski potencijal od većine tradicionalnih dezinfekcijskih i sanitarnih tvari, a njegova uporaba eliminira potrebu primjene različitih sanitarnih tvari, jer onečišćenja ne mogu izgraditi toleranciju na ozon.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X