Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
strudlanaslovna

Osnovnoškolci iz Hrvatske Kostajnice iznenadili dugačkom štrudlom od jabuka

HRVATSKA KOSTAJNICA – Već krajem studenog počinjemo osjećati ugođaj nadolazećih prosinačkih blagdana. U to vrijeme, prije zimskih praznika, u školama je vrlo veselo i radno dok se učenici izražavaju i stvaraju kroz brojne radionice, ujedno učeći puno toga te svladavajući nove vještine. Ipak, produžene tople, sunčane dane jeseni itekako su iskoristili učenici i nastavnici Osnovne škole „Davorina Trstenjaka“ iz Hrvatske Kostajnice.

Tako su 22. listopada u školi obilježili Dan jabuka i to na jedan vrlo zanimljiv način. Učenici i učiteljice nižih razreda organizirali su postavljanje i mjerenje najduže štrudle od jabuka u povijesti škole. Izmjereno je 47 metara i 78 centimetara štrudle.

No, ova aktivnost bila je i prilika da se velika štrudla iskoristi za nešto korisno. Naime, učenici su prodavali štrudle roditeljima i ostalim posjetiteljima te će prikupljeni novac iskoristiti za terensku nastavu. Velika zasluga za događaj pripada vrijednim mamama, bakama i tetama koje su ispekle slastice i razveselili cijelu školu. Ravnateljica škole, Medina Omerović, zahvalila se svima koji su sudjelovali u ovoj aktivnosti, od ideje do njene realizacije.

Bio je to pravi mali festival štrudle od jabuka, a sada jedva čekamo vidjeti čime će nas za predstojeće blagdane iznenaditi učenici iz Osnovne škole „Davorina Trstenjaka“ iz Hrvatske Kostajnice.

 

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X