Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
down2103

„Osoba s Down sindromom ne trebamo se sjetiti samo na ovaj dan, već u kontinuitetu kroz cijelu godinu“

PETRINJA – Danas je Svjetski dan osoba s Down sindromom, čime se želi senzibilizirati javnost na postojanje ovog  poremećaja  i potaknuti  na veće poštivanje prava osoba  s Downovim sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Upravo zato nošenjem  šarenih čarapa pokazujemo svoju podršku  životnoj borbi osobama s Down sindromom , jer postoji cijeli niz problema na koje oni nailaze u svakodnevnom životu, od prava na osobnog asistenta, dobivanja osobne invalidnine do nemogućnosti zapošljavanja u odrasloj dobi.

„Zato se osoba s Down sindromom ne trebamo sjetiti samo na ovaj dan, već u kontinuitetu kroz cijelu godinu i kroz aktivnosti cjelokupne zajednice. Grad Petrinja svoju podršku iskazuje kroz projekte kojima se postiže poboljšanje kvalitete života osoba s Down sindromom i to  kao partner udrugama koje takve projekte provode“, istaknuo je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X