policijanaslov

Oštetili državni proračun za oko 930.000 kuna

Postupajući po zahtjevu Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 26, 41 i 63 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine, Krivotvorenje isprava i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. – izvijestila je PU sisačko-moslavačka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 26-godišnjak kao odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva s područja Topolovca i 41-godišnjak kao stvarni voditelj poslovanja navedenog trgovačkog društva u dogovoru sa 63-godišnjakom kao odgovornom osobom i direktorom trgovačkog društva sa sjedištem u Dugom Selu, u razdoblju od siječnja 2017. godine do lipnja 2018. godine, na neutvrđen način nabavili i evidentirali u knjigovodstvu svojih trgovačkih društva ukupno 112 računa s podacima drugih trgovačkih društava, a sve u cilju stjecanja protupravne nepripadne imovinske koristi, čime su u svoje i ime drugih trgovačkih društava oštetili državni proračun Republike Hrvatske za iznos od oko 930.000 kuna.

Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog navedenih kaznenih djela.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X