policijanaslov

Osumnjičeni za pustošenje šuma

SLABINJA – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Državnim inspektoratom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pustošenje šuma dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 32 i 60 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 32-godišnjak od početka mjeseca travnja do 3. rujna ove godine u mjestu Slabinja, na području Hrvatske Dubice, počinio kazneno djelo pustošenje šuma. Naime, osumnjičeni je nakon kupnje šume od 57-godišnje vlasnice, ishodio potrebnu dokumentaciju za doznaku i sječu kao zaposlenik jedne sisačke tvrtke, nakon čega je protivno propisima s djelatnicima i mehanizacijom izvršio čistu sječu 974 stabala drveta hrasta kitnjaka, bukve, johe i graba, iako je znao da na svim stablima nije bilo doznačnog čekića, počinivši štetu od 52.325 kuna.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je 60-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba sisačke tvrtke, osumnjičenom 32-godišnjaku omogućio da u navedenom vremenskom razdoblju u ime poduzeća rukovodi poslovima na terenu koji se odnose na nabavu drvne mase, sječu i transport zbog čega je izvršena gola sječa šume, a pri čemu je trgovačkom poduzeću stvorena protupravna imovinska korist od 52.325 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela pustošenje šuma, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X