Izbornik
policijauniverzalnagore2

Osumnjičeni za ugrožavanje okoliša otpadom i krivotvorenje službene ili poslovne isprave

SISAK – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku i Državnim inspektoratom, dovršili su složeno kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana (56,54,48,34) zbog više počinjenih kaznenih djela ugrožavanja okoliša otpadom te kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su četvorica osumnjičenih, kao fizičke i odgovorne osobe u više pravnih osoba sa sisačkog i varaždinskog područja, tijekom 2019. godine bez prethodno pribavljene odgovarajuće dozvole za gospodarenje otpadom, kao i odobrenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike, uvezli otpad posredstvom više pravnih osoba s područja Republike Italije i Republike Austrije, te preko stotinu pošiljaka na ime više trgovačkih društava na širem sisačkom području uskladištili otpad višemilijunske vrijednosti za koji nije bila moguća okolišno prihvatljiva oporaba. Ulaz prijama otpada verificiran je krivotvorenim službenim pečatom jednog trgovačkog društva, iako su znali da sporno trgovačko društvo nije bilo uvoznik otpada.

U sklopu realizacije postupanja, na području Siska, Zagreba, Varaždina, Novske i Općine Dvor na više lokacija provedene su pretrage domova i poslovnih prostora kojom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta pisana korespondencija i pečati korišteni za ovjeravanje dokumentacije.

Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog navedenih kaznenih djela.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X