Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
projekcijakas

Otvoren natječaj za eco filmove 15. izdanja SEFF-a

Počele su pripreme za ovogodišnje, 15. izdanje Smaragdnog eco film festivala (SEFF), jedinstvenog putujućeg festivala filmova o zaštiti okoliša. Festival će se odvijati od 23. do 28. kolovoza, a već sada su na portalu filmfreeway otvorene prijave za filmove koji će biti prikazani na festivalu.

Začetnik ovog festivala, Daniel Pavlić kaže kako su i ove godine oko SEFF-a okupili zanimljivu ekipu:

„Kum festivala je Mario Kovač, poznati redatelj, glumac, DJ, umjetnik, scenarist, ma sve što možete zamisliti – genijalac! Vizual će nam ovu godinu raditi umjetnik iz Istre, naš prijatelj festivala Robert Sironi. Festivalski žiri je ove godine u raznolikom sastavu, također sastavljen od vrhunskih imena. Tako su u žiriju kratkometražnog filma tri dive; glumica Lana Barić, redateljica Lana Kosovac, te redateljica Branka Bešević Gajić. Dugometražni film će ocjenjivati iz Rusije Anna Rybalova, producentica, te direktorica BEFF festivala, a uz nju je Robin Bisio, američka redateljica, te portugalski filmski kritičar Paulo Portugal. Za animirani film su zaduženi naš domaći mladi glumac Marko Cindrić, redateljica dokumentaraca iz Srbije Ruža Helač, te svjetski poznati umjetnik iz Južnoafričke Republike Roger Ballen. Grand prix, od ove godine novo priznanje na festivalu za najbolji od nagrađenih filmova iz tri kategorije, donijet će mlada glumica Marija Novaković iz BIH“.

Ono što ovaj ekološki festival čini jedinstvenim je njegov putujući karakter.

„I ove godine ovaj jedinstveni filmski festival bez ugljičnog otiska će koristiti bicikle kako bi publici Pounja donijeli filmove koji mijenjaju budućnost našeg planeta, nabolje! Posjetit ćemo dvadesetak mjesta Sisačko-moslavačke županije i Unsko-sanskog kantona u BIH, a festivalski tim će ponovno biti sačinjen od filmaša i ekologa iz svih dijelova svijeta. Ovogodišnji SEFF koji će biti od 23.-28. kolovoza, prirediti će za mlade filmske radionice, te radionice fotografije koje će voditi Silvio Mirošničenko, Branko Ištvančić i Robert Sironi. Ove godine ćemo pokušati provesti festival od izvora do ušća Une, kroz Nacionalni park Una, baš kao što smo godinama činili prije “novog normalnog” u nadi da će sredina godine ispuniti sve uvjete našeg festivala. Još nam je u planu za završnicu festivala u sisačkom KAS-u organizirati koncert Bluvinila“, najavio je Pavlić.

Sve zainteresirane domaće filmaše pozvao je da svoje filmove s ekološkom tematikom prijave na platformi:  https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival do 25.svibnja 2022.

„Petnaesto izdanje Smaragdnog eco film festivala imat će još puno iznenađenja u svom sadržaju, no to ćemo vam otkriti nekom drugom prilikom, uoči samog festivala. Šaljite filmove, ekoloških tema je mnoštvo, osobito u vremenima koje proživljavamo“, poručuju organizatori SEFF-a.

Foto: Robert Sironi

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X