vrticlekenik31012020

Otvoren novi prostor za potrebe Dječjeg vrtića Lekenik

LEKENIK – U prostoru Osnovne škole Mladost u Lekeniku načelnik ove Općine Ivica Perović i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić otvorili su simbolično novi prostor za potrebe Dječjeg vrtića Lekenik. Ravnateljice Dječjeg vrtića Lekenik Mirjana Božić ističe kako je u uređenje i opremanje ovog prostora za 15 mališana uloženo 230 tisuća kuna.

„Bilo je tu dosta građevinskih zahvata jer je nekada prije ovdje bila jedna skupina dječice, no sukladno Nacionalnom kurikulumu i Državnom pedagoškom standardu, suvremenim konceptima, morali smo prilagoditi prostor da bude adekvatan za rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Zaista je puno uloženo, zaista smo ovdje gdje je skučen prostor, svaki centimetar dobro promislili da bi dobili ono što nam treba“, rekla je Božić.

Dodaje kako je sve više djece na području Općine Lekenik te vjeruje kako će navedeni trend biti i nastavljen. „Zaista sam sretna radi toga jer sve ove naše, ja bih rekla, zaista od srca napravljene zasluge od strane Općine, Županije, samo pokazuju da želimo taj trend i dalje poštovati i nadamo se da neće ostati samo trend, nego da će obitelji ovdje prepoznati upravo ovu kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa kojeg nudimo“, ističe Božić.

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović ističe kako je ovo još samo jedan korak kojim stvaraju ugodniji život u Lekeniku. „Svi mi kada smo prisegnuli da ćemo obavljati dužnost načelnika, župana, smo prvenstveno u ulozi da budemo na usluzi našim mještanima, građanima i da damo maksimum sebe da osiguramo da naša mjesta, gradovi, budu mjesta ugodnog življenja, što mi volimo reći za Općinu Lekenik. Tu počinjemo od vrtića, osnovne škole, komunalne infrastrukture i svega ostaloga što je vezano uz to. Općina Lekenik i sam Lekenik su 30-tak kilometara od Grada Zagreba, bazena tržišta rada. Tako da su naši ljudi većinom zaposleni u Zagrebu, Velikoj Gorici, jednim malim dijelom u Sisku. Mogu reći da imaju dobre standarde što se tiče plaća, a na nama je da im osiguramo da djeca imaju dobar odgoj, siguran odgoj. Vrtići nisu mjesta gdje se samo djeca čuvaju, nego prvenstveno da se djeca odgajaju“, kazao je Perović.

Zadovoljstvo ovim projektom iskazao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „Moja radost će biti još već kada sagradimo novu zgradu neposredno preko puta ove škole gdje će onda Općina Lekenik imati mogućnost da zbrine svu djecu koja idu u vrtić. Još i ovaj prostor nije dovoljan za djecu koju imamo na području Lekenika. Koliko sam dobio informaciju, još petero djece imamo koja bi se htjela upisati u vrtić, ali nema prostora. Ovom prigodom zahvaljujem načelniku, Općini Lekenik, ravnateljici i svima onima koji su sudjelovali da bi danas otvorili ovaj krasan prostor za vrtić u Lekeniku“, rekao je Žinić.

Dodat ćemo na kraju kako Dječji vrtić Lekenik trenutno ima 110 upisanih mališana te je zaposlen 21 djelatnik.

Foto: SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X