Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
PDIJS1

Otvorena izložba „Objektivom vlč.Josipa Samaržije župnika.“

PETRINJA – Iako su sva događanja otkazana još prije nekoliko tjedana Galerija Krsto Hegedušić je ovih dana otvorila izložbu fotografija „Objektivom vlč.Josipa Samaržije župnika“. No, doduše, radi se o online izložbi postavljenoj na Facebook profilu Galerije. Jasna Crnković iz Hrvatskog doma kaže kako su imali ideju da ljudi ovih dana kada ne mogu doći u Galeriju da ipak mogu preko stranica prošetati po prostoru Galerije i pogledati što ima novoga:

„Tako smo došli na ideju da pitamo našeg župnika vlč.Josipa Samaržiju da nam dopusti objavljivanje svojih fotografija. On očito pored toga što je župnik ima više hobija. Vidimo da marljivo na svojoj stranici objavljuje fotografije pa smo mislili da bi bilo dobro da mu napravimo katalog i plakat kao da je izložba stvarno otvorena što će biti realizirano kad sve ovo prođe. Župnik se odazvao, dozvolio je objavu fotografija, bio je oduševljen. Inače je posjetitelj svih naših kulturnih događanja, prati naš rad u našem prostoru, čak i vodi šahovski klub, uvijek se odazove kad ga molimo za pomoć i suradnju kod bilo čega. Naša crkva je aktivna u društvenom životu grada, tako da to i nije neko čudo.“

Župnik Samaržija nam je rekao kako je do izložbe došlo tako što su iz Hrvatskog doma vidjeli njegove fotografije na Faceu i tražili dopuštenje za objavu. Dodao je kako amaterski fotografira već dvadesetak godina.

Izložba će u ovom elektronskom obliku biti stalno postavljena na FB profilu Galerije. Crnković je dodala kako će uskoro postaviti drugu online izložbu autorice Andree Dujmić Žmirić. Također je najavila kako su u razgovorima s nekoliko kazališta da na ovaj način na stranicama Hrvatskog doma objave predstave za odrasle i djecu koje su trebale gostovati u Petrinji, ali su otkazane. Prve predstave bi trebale biti objavljene ovih dana.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X