20200113_131016JC

Ovogodišnja Noć muzeja će proteći u znaku I.svjetskog rata

PETRINJA – Noć muzeja će ove godine, kad je Petrinja u pitanju, proteći u znaku I.svjetskog rata. Naime, kako bi se saznanja o I.svjetskom ratu što više približila širem krugu građana odlučeno je postaviti izložbu pod nazivom Petrinja i Petrinjci u Velikom ratu (1914.-1918.) Više nam je rekla koordinatorica programa Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja Jasna Crnković:

„Noć muzeja će kao i svake godine u Petrinji izgledati interesantno. Trudimo se. Prošle smo godine imali jako dobro organiziranu Noć muzeja s mladim umjetnikom Vedranom Ružićem. Dobili smo velike pohvale. Tema ovogodišnje Noći muzeja  su velike obljetnice hrvatskih muzeja. Obzirom da Petrinja još uvijek nema muzeja iako se radi na tome, izabrali smo temu „Petrinja i Petrinjci u Velikom ratu od 1914.-1918.godine.“

Program Noći muzeja je uvijek bogat, a tako je i ove godine:

„Autor izložbe je gospodin Vladimir Krpan uz suradnika Domagoja Bernića i naše galerije. Bit će predstavljen katalog, glazbenu točku će izvesti Petrinjski puhački ansambl koji će izvesti splet skladbi s početka 20.stoljeća.“

Ovogodišnja Noć muzeja će biti održana u petak 31. Siječnja s početkom u 18 sati, a svi zainteresirani će u Galeriju Krsto Hegedušić moći doći do 23 sata i 30 minuta. Da je interes za izložbu velik svjedoči i činjenica da je prošle godine Noć muzeja samo u Petrinji brojala 370 posjetitelja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X