sasaparoh

Paroh Saša Umičević : „Svim vjernicima koji Praznik vječnog života proslavljaju, upućujem najiskrenije čestitke“

PETRINJA – Petrinjski paroh Saša Umićević čestitao je Uskrs te uputio čestitku svim vjernicima koji ga slave:

„U ove svete dane kada sve stvoreno dobiva svoj smisao Isusovim slavnim Uskrsnućem, svim vjernicima koji Praznik vječnog života proslavljaju po zapadnoj pashaliji upućujem najiskrenije čestitke.

Svojim čestitkama pridružujem i iskrene molitve da budemo povezani i ujedinjeni jednakim željama, osjećajima i mislima. U ovim danima iskušenja kada se cijeli svijet bori sa epidemijom izazvanom korona virusom, svima su nam misli i želje sjedinjene sa molitvom da Bog po Svojoj ljubavi i čovjekoljublju zaustavi širenje zaraze novojavljenom bolešću, kao što se smilovao na Narod Svoj u dane cara Davida.

U tom smislu završit ću ovu kratku čestitku citirajući dio molitve koju od početka epidemije po blagoslovu Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima čitamo u crkvama: „Ljekaru duša i tijela naših, podari iscjeljenje i oporavak oboljelima, a zdrave sačuvaj od ove i svake druge bolesti, da bismo svi jednim ustima i jednim srcem hvalili, slavili i blagosiljali prečasno i veličanstveno ime Tvoje. Blagoslovi, Gospode Sveblagi, i blagodaću Svojom zaštiti i ukrepi sluge i sluškinje Tvoje koje se sa ljubavlju samopregorno staraju za iscjeljenje i oporavak braće svoje i sestara svojih u bolnicama ili u domovima njihovim. Ukloni bolesti i patnje među ljudima i nauči nas da cijenimo život i zdravlje kao darove ljubavi Tvoje“. Sretan i blagoslovljen Uskrs!“, stoji u poruci paroha Saše Umičevića.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X