danpolicijesmz19

Pešut: „Policija pokazuje iznimne rezultate…“, Dan policije proslavljen u Sisku

SISAK – Policijska uprava sisačko-moslavačka i ove godine svečano je obilježila Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca Svetog Mihovila. Svečanost je održana u prostorijama Interventne jedinice policije u Sisku gdje je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut izjavio kako je letvica visoko postavljena, a sa policajkama i policajcima je iznimno zadovoljan jer su u proteklih godinu dana postigli iznimne rezultate.

„To se posebno ogleda u ovome dijelu koji je sada zatekao ove tri Policijske uprave, a to su karlovačka, sisačka i gospićka, a to je migrantski pritisak. Sutra na obilježavanju Dana policije, središnjeg dana u Zagrebu u Lisinskom bit će dodijeljena godišnja nagrada dvojici policijskih službenika koji su iz ove Policijske uprave, a koji su direktno spasili 10 života, 10 migranata koji su s automobilom, koji ih je vozio jedan državljanin Republike Srbije, s autom je ušao u rijeku Kupu. Da nije bilo policijskih službenika i brze intervencije naših policajaca, koji su ne štedeći svoj život odmah uskočili u rijeku i izvukli ljude van“, rekao je Pešut.

Ističe kako policija u svom poslu pokazuje iznimne rezultate. „To je pokazatelj da ova Policijska uprava uistinu u svim segmentima, u svim domenama, od kriminaliteta, prekograničnog ulaska, od zaštite po pitanju djece, prometa, uličnih raspačavača droge i svega što spada u domenu kriminaliteta, a koji je najvažniji, u smislu da se obrani, da se tako izrazim, svi građani koji ovdje žive, policija pokazuje iznimne rezultate i ja sam zadovoljan i nadam se da ćemo i ubuduće samo nastaviti sa ovim mladim naraštajima koji dolaze, jer imamo dovoljan broj policijskih službenika koji već imaju veliko iskustvo i to će svoje znanje prenijeti na mlade policajke i policajce i mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema“, zaključio je Pešut.

Svim hrvatskim policajcima njihov dan čestitao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „Na početku moram zahvaliti na dobroj suradnji načelniku Policijske uprave sisačko-moslavačke Luki Pešutu, njegovim suradnicima i pomoćnicima s kojima imamo itekako bitnu suradnju. Ta suradnja sa lokalnom zajednicom je vrlo bitna za svekoliku sigurnost, od one koja prijeti izvan granica, a naša hrvatska policija i ova Policijska uprava, veliki broj pripadnika je angažiran na obrani i čuvanju naše hrvatske granice. Ova županija gotovo 200 kilometara ima granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom i veliki broj službenija je upravo na tom zadatku kojeg izvršavaju izvrsno“, rekao je Žinić koji je pohvalio i sve ostale policijske djelatnike te ističe kako su rezultati pozitivni u odnosu na prošlu godinu.

„Zajednički moramo još učiniti veći napor da budemo sigurniji, a rekao sam i u svom obraćanju danas da je država Hrvatska jedna od najsigurniji država na svijetu po pitanju sigurnosti gdje možete gotovo u svakom trenutku dana i noći slobodno se kretati bez opasnosti da će vam se nešto dogoditi. Naravno da uvijek ima i onih neželjenih situacija kada je hrvatska policija na zadatku koje oni uspješno rješavaju“, dodaje Žinić i ističe kako ga raduje i veliki broj mladih koji se uključuju u policiju. Također poručuje kako je zanimanje policajca, časno zanimanje.

Proslava Dana policije i blagdana zaštitnika policajaca Svetog Mihovila nastavljeno je polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac, a nakon toga je u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku služena sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X