Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20201221_091638_ww

Petrinja dobila drive-in kontejner za testiranje na koronavirus

PETRINJA – Petrinja je danas dobila drive-in uslugu testiranja na koronavirus. U Hanžekovoj ulici u dvorištu Učilišta Kotva postavljen je kontejner zajedno sa šatorom. Testiranja će početi kroz nekoliko dana. U jutarnjim satima od 8:30 do 10:30h će se uzimati brisevi, a građani će rezultate testiranja dobiti e-mailom. Ovo je najbolji način testiranja kaže ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr.Inoslav Brkić jer djelatnik uzima bris od građana koji pri tom ne izlazi iz svog automobila, odnosno, nije u kontaktu ni s kim:

„Drago mi je da je to tu i da možemo reći da u Petrinji doprinosimo nešto novo. Možemo reći da je to možda i najbolji drive-in kad ga komparirate s ostalim takvim punktovima u Hrvatskoj. Mislim da je to izvrsna stvar za ovaj naš mali grad i ono što je veoma važno za zdravstvenu sigurnost ljudi, za dostupnost pretraga jer sve te pretrage trebaju biti opće dostupne.“

Gradonačelnik Dumbović kaže kako ovogodišnja proslava Božića nije nimalo slična dosadašnjoj kada smo se družili u gradskom parku na događanjima u sklopu Adventa. Ističe kako je u borbi protiv epidemije najvažnije izdržati idućih desetak dana te slijediti upute Stožera. Također dodaje kako je Grad izdvojio 125 tisuća kuna za laboratorij u petrinjskoj ambulanti. Poruka za građane je:

„Budite odgovorni. Božić i Nova godina i druženja mogu donijeti problem. Po meni su sljedećih desetak dana ključ priče. Mi možemo pobijediti tu bolest, a možemo ju pobijediti ako slušamo struku. Ovaj drive in je trebao biti i prije. Kao političar sam uputio apel i određene kritike stožeru. Kontejner će uvijek ostati kod nas i biti na dispoziciji.“

Kontejner za uzimanje briseva za testiranje na koronavirus će na ovoj lokaciji u centru grada ostati dok god bude potreba za njom.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X