Izbornik
slflash09122022211

Petrinja dobila novu trgovinu građevinskog materijala SL FLASH logistic

PETRINJA – U Ulici Stjepana Radića 124 u Petrinji otvorena je nova trgovina građevinskog materijala SL FLASH logistic. Kako nam i otkriva sama vlasnica ove trgovine Edita Hrnčić Schreng, na ovakav jedan poduhvat odlučili su se obzirom na trenutnu situaciju u Petrinji.

„Krenula sam prvo s logistikom, nekako sam se vidjela u tome. Vozili smo i još uvijek vozimo za brojne izvođače. Logistički jako puno radimo s Coca-colom, s kojima smo potpisali i ugovor, s Vindijom, Maraskom i slično. Obzirom je u Petrinji u tijeku obnova, odlučili smo se za otvaranje jedne ovakve trgovine u kojoj imamo veleprodaju, maloprodaju i web prodaju građevinskog materijala, keramike, sanitarija, elektro-opreme te vodoinstalacija“, rekla je Hrnčić Schreng.

Trenutno imaju 12 zaposlenih, od čega veći dio čine žene, a na pitanje kako je biti žena poduzetnica, Hrnčić Schreng odgovara : „Teško, u našoj državi trenutno jako teško, ali radom i trudom se može doći do nekih uspjeha. Ubijaju nas ti nameti, PDV i ostalo. Također, teško je i zbog predrasuda muških kolega, što ćeš ti kao žena u logistici s kamionima, ali borimo se“, dodaje Hrnčić Schreng.

Gradonačelnica Petrinje i saborska zastupnica Magdalena Komes je istaknula kako je ovo jedna lijepa priča i jedan lijepi novi početak u našem gradu. „Sretna sam i zadovoljna što se, naročito žene poduzetnice usuđuju otvarati nove poslove u Petrinji, ali očito je tržište napravilo svoje, potrebe na tržištu na području Petrinje i cijele Banovine su velike po pitanju građevinskog materijala. Vlasnica je rekla da je definitivno izazov biti žena poduzetnica, naročito u ovom poslu. Ali mogu reći da i mi u Gradu Petrinji imamo poticaje, ali i država ima u svojim programima poticaje upravo za žene poduzetnice i vjerujem da će, koliko sam upoznala vlasnicu ove tvrtke, potući sve predrasude koje postoje za žene u građevini i da će proširiti svoj posao, jer kako kažem tržište u ovom trenutku definitivno zahtjeva ovakvu ponudu“, rekla je između ostaloga Komes.

Mlada ekipa koja stoji iza tvrtke SL FLASH najavljuje kako u budućnosti u planu imaju proširenje njihova poslovanja te pronalazak većeg prostora, a upravo na području Petrinje, nakon dovršetka autoceste, vide veliki potencijal za proširenje svog poslovanja. Također, zapošljavat će nove radnike, kojih i sada traže, ali ih kažu, teško pronalaze.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X