Izbornik
vukovićtekst

Petrinjska policija najavljuje preventivno-represivne akcije za listopad

PETRINJA – Na osnovi analiza prometnih nesreća u mjesecu rujnu, policija je sastavila plan preventivno-represivnih akcija za listopad o kojem je izvijestio Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„U srijedu, 05. listopada imamo 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela, u nedjelju, 09. listopada od 8 do 12 sati pojačano ćemo brzinu kretanja vozila. U srijedu, 12. listopada imamo 24-satni nadzor (od 8 ujutro do 8 sati ujutro idućeg dana) nadzor isteka tehničkog pregleda vozila i važenja prometne dozvole.  Sa subote na nedjelju, 15./16. listopada od 21 sat do 1 sat ujutro pojačano ćemo nadzirati alkoholiziranost sudionika u prometu. U ponedjeljak, 17. listopada od 8 do 12 sati nadzirat ćemo kretanje pješaka u prometu. Sa subote na nedjelju, 15./16. listopada od 22 sata do 2 sata ujutro pojačano ćemo nadzirati alkoholiziranost sudionika u prometu i brzinu kretanja vozila. U ponedjeljak, 24. listopada imamo 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. U subotu, 29. listopada od 19 do 23 sata ponovno ćemo pojačano nadzirati alkoholiziranost sudionika u prometu i brzinu kretanja vozila.“

Vuković je još dodatno naglasio kako će policija u razdoblju od 10. do 16. listopada provoditi preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa. Akcija se provodi u svim zemljama članicama ROADPOL-a (mreža europskih prometnih policija), a u tjednu pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa kontrolirat će se, prije svega, prijevoz opasnih tvari, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostala kaznena djela i prekršaji.

 

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X