Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20210329_122348www

Petrinjske mažoretkinje nastupile na programu povodom tri mjeseca od razornog potresa

PETRINJA – Petrinjske mažoretkinje su nastupom u ponedjeljak u 12:19 h na prostoru ispred crkve sv.Lovre, na šetalištu J.J.Strossmayera nastavile, u siječnju započetu inicijativu mjesečnog obilježavanja datuma razornog potresa. Nastupu je nazočio gradonačelnik Darinko Dumbović. Na novinarsko pitanje o tome kako građani nisu zadovoljni dinamikom obnove, gradonačelnik Dumbović kaže kako ni on nije zadovoljan te krivnju za sporu obnovu svaljuje na državu:

„Dijelim mišljenje građana i mislim da sama dinamika prvih sto dana država nije bila na razini zadatka i mislim da ćemo koncepcijski i komunikacijski dati puno više od sebe. U ovoj izbornoj kampanji se želi dati na važnosti prebacivanje loptica za to tko bi trebao više odgovarati za ovakvo stanje.“

Dodaje kako Grad Petrinja s 30 milijuna kuna ne može riješiti probleme koji su u visini 41 milijardu kuna. Na pitanje o tome zašto je loša komunikacija s državom, Dumbović odgovara kako je država ovdje premalo prisutna kao što nije bila dovoljno prisutna ni nakon Domovinskog rata. Na pitanje na čemu će graditi kampanju, Dumbović odgovara kako nema smisla graditi kampanju:

„Nema smisla graditi kampanju. Rekao sam da u ovoj kampanji neću niti jednu svoju sliku zalijepiti. Svaki sam dan okrenut prema svakom čovjeku i živim za svakog čovjeka koji ima osnovne probleme za život i koji su ostali bez svega što su imali i koji se bore sa zelenim, žutim i crvenim naljepnicama te dimnjacima i kontejnerima. Država ovdje nedostaje.“, rekao je gradonačelnik.

Organizator obilježbe je Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja. Ravnatelj Milan Herceg je rekao više o organizaciji:

„Ovaj mjesec imamo naše mažoretkinje i gledat ćemo da svaki mjesec angažiramo bilo koju od naših udruga. Većina se javila i potvrdila svoj dolazak. Drago mi je da su sada ovdje naše mažoretkinje i da su odradile svoj posao. Drago mi je da su ih došli vidjeti ljudi, čestitati im i dati podršku njihovom radu. Htjeli bismo da Petrinja svoj program ima svaki mjesec.“

Inicijator ove akcije je Plesni klub Petrinia. Predsjednica kluba Natalija Antić Bjelac kaže kako nije cilj ove akcije nije cilj podsjećati na rušenje i stradanje već upravo suprotno:

„Jako mi je drago što su sve naše udruge i pojedinci koji djeluju u području kulture stvarno zainteresirani i žele u ovome sudjelovati i od svih su jako lijepe reakcije. Ima ljudi koji su mi rekli kako taj dan nemaju što slaviti, no s druge strane to radimo da svijetu pokažemo da smo tu, da nas ima i da želimo ostati u Petrinji.“

Okupljeni građani su pomno pratili nastup petrinjskih mažoretkinja čija im je vedrina i poletnost nekoliko puta izmamila osmjeh na lice.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X