Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hdz15032020go

Petrinjski HDZ većinom glasova podržao Andreja Plenkovića, na birališta izašlo 235 članova

PETRINJA – Aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uvjerljivo je ponovno izabran za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, dok je za njegovog zamjenika izabran Tomo Medved. Rezultat je to unutarstranačkih izbora koji su održani tijekom proteklog vikenda unutar stranke, a održani su po principu jedan član-jedan glas sa više kandidata.

Kako nam otkriva predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Petrinja Mihael Jurić, na unutarstranačke izbore HDZ-a u Petrinji izašlo jer 235 njihovih članova, a premoćnu pobjedu također je odnio Andrej Plenković koji je osvojio 183 glasa, dok je njegov protukandidat Miro Kovač u Petrinji osvojio 50 glasova. Dva listića su bila nevažeća.

„Moram priznati da su izbori protekli vrlo korektno, unutar samog glasačkog odbora su bili članovi i jedne i druge opcije. Smatram izlaznost, bez obzira na okolnosti sa koronavirusom i sa strahom mnogih naših članova, da je dobra, iako moram naglasiti da tu postoji problem biračkog popisa. Dakle ovi izbori na ovaj način pokazuju da je važno redovito ažurirati biračke popise. Tu si dajem za zadatak u sljedećem razdoblju da moramo ažurirati popise, točnije svi naši temeljni ogranci moraju ažurirati popise članova“, otkriva nam Jurić te dodaje kako na popisu članova imaju ljude koji ne bi trebali biti članovi, a ujedno se ispričao 35 članova koji imaju člansku iskaznicu, ali zbog toga što nisu bili na popisu nisu mogli obaviti svoju stranačku dužnost.

Zadovoljan je što se tiče izlaznosti, kao što je zadovoljan sa rezultatom i izabranim novim vodstvom stranke. „Smatram da je to dobro što se dogodilo. Na našim unutarstranačkim izborima, koje smo proveli na području Petrinje, metaforički sam pričao na sve i jednom temeljnom ogranku, a imamo ih 23, gdje sam spomenuo da borba za Hrvatsku, čak možda da se metaforički jače izrazim, rat za Hrvatsku traje i danas, ali se on više ne vodi puškama, topovima, oružjem, on se danas vodi sa hrvatskom diplomacijom. Smatram da je s te strane Andrej Plenković i tim kojeg vodi je najbolji, to su najbolji vojnici u borbi za Hrvatsku. Jer kada pogledamo samo jedan primjer, sljedeće proračunsko razdoblje, ima jedna stavka da zemlje članice koje nisu koristile cjelokupni proračun u prošlom razdoblju imaju mogućnost dodatnih sredstava. Nigdje to ne piše da je to Hrvatska, ali svi znamo da je to Hrvatska. To je borba za Hrvatsku gdje je sam premijer to uspio ishoditi. To su dodatni milijuni za Hrvatsku, za naše građane, sve stanovnike Hrvatske. Smatram da je taj oblik borbe, pozicioniranje Hrvatske na diplomatskom planu, a i naravno ova politika desnog centra, narodnjaštva, demokršćanstva koju provodi Andrej Plenković, je politika za koju smatram da je najbolja za Hrvatsku, da je najbolja za HDZ, smatram da će to pokazati sljedeći parlamentarni izbori da je Andrej Plenković najbolji izbor i za Hrvatsku“, dodaje Jurić.

Nakon unutarstranačkih izbora na razini države, slijede unutarstranački izbori na lokalnoj razini, odnosno izbor čelnih ljudi županijskih i gradskih organizacija. Jurić je potvrdio kako je podnio svoju kandidaturu za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Petrinja. Na pitanje ima li u Petrinji više struja unutar HDZ-a kao i na nacionalnoj razini, Jurić odgovara : „Uvijek ima struja i dobro je da ih ima. Gdje svi mislimo jednako, nitko ne misli ništa. Smatra da imamo različitih mišljenja, različitih razmišljanja, ali ono što je moj cilj je da imamo jedan zajednički tim, da je možda vrijeme, s obzirom na političke okolnosti ovdje HDZ-a u Petrinji na okolnosti gdje je HDZ u oporbi, smatram da moramo imati jedno zajedništvo, jedinstvo, gdje moramo imati jedan dobar i kvalitetan tim, na taj način sam posložio sve bitne ljude. Razgovarao sam sa sadašnjim vodstvom HDZ-a, našim članovima, kojima sam ponudio jedan tim, jedan zajednički pristup, program kojim ćemo izaći pred naše članove i pokušati dobiti njihovo povjerenje, a s druge strane ćemo taj program ponuditi građanima grada Petrinje jer smatramo da su u Petrinji promjene nužne“, zaključio je Jurić.

Na temelju rezultata unutarstranačkih izbora, uz Plenkovića za predsjednika i Medveda za njegovog zamjenika, za potpredsjednike stranke izabrani su Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić te Zdravka Bušić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X