Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00001

Petrinjski HSU podržao novog predsjednika stranke Veselka Gabričevića

PETRINJA – Hrvatska stranka umirovljenika je nakon 12 godina dobila novog predsjednika, umirovljenog generala Veselka Gabričevića, dok je za njegova zamjenika izabran bivši ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Srećko Vuković, izvijestio je Stjepan Galijan, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Petrinje.

„Mi koji smo, možemo reći, duže članovi HSU-a, naše petrinjske organizacije, možemo se zahvaliti starom vodstvu. Dobro smo surađivali i nadam se kako ćemo i sa novim vodstvom isto tako dobro surađivati jer ako čovjek radi i ima aktivnosti u organizaciji, onda je takva organizacija potrebna. Mi umirovljenici, kada bi se ujedinili, mogli bismo biti najjača stranka u Hrvatskoj i po broju umirovljenika bi trebali biti. U našoj Sisačko-moslavačkoj županiji, mi naša organizacija HSU Petrinja je najjača i najbolja organizacija u županiji“, rekao je Galijan.

Govoreći o izbornom procesu, istaknuo je kako je Silvano Hrelja bio dosadašnji predsjednik HSU-a tri mandata, a nova Izborna skupština održana je 1.i 2.prosinca ove godine. „Zbog ove korone nismo mogli imati središnji skup u Zagrebu nego smo izbore putem naših delegata obavili kod javnih bilježnika u svakoj županiji. U svakoj županiji, sjedištu županijske organizacije, bio je dogovor s javnim bilježnicima da delegati glasanje obave kod njih. S područja naše Sisačko-moslavačke županije imali smo devet delegata za Izbornu skupštinu“, pojasnio je Galijan te dodaje kako su osim novog predsjednika HSU-a, birali i potpredsjednike, Nadzorni odbor te sva ostala prateća tijela središnjice.

Čestitao je novom vodstvu te ujedno otkriva što očekuje od novog predsjednika HSU-a Hrvatske. „Očekujemo da će nas podržati u našim akcijama, prijedlozima onoga što mi budemo predlagali sa terena. Treba se na terenu više povezati s članstvom, jer ne može onaj u Zagrebu znati što se događa ovdje na terenu i što nam treba. Treba nam dozvoliti da se mi tu na terenu dogovorimo kako ćemo i s kim koalirati kada su u pitanju lokalni izbori. HSU mora biti interesna stranka, treba braniti interese umirovljenika. Jedino se trebamo boriti za prava umirovljenika, za mirovine da su održive, da se povećavaju i da se daju dodatne pomoći umirovljenicima“, rekao je Galijan.

Na samom kraju, govoreći o petrinjskom HSU-u, ističe kako imaju stotinjak članova, kao što ujedno otkriva da rade na pomlađivanju stranke te pozivaju sve mlađe da im se priključe.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X