studentinaslov

Petrinjskim studentima uručeno 40 ugovora o stipendiranju

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, 40 petrinjskih studenata ovog je ponedjeljka potpisalo i preuzelo ugovore o stipendiranju za akademsku godinu 2019/20.

Pravo na stipendije Grada Petrinje u iznosu  od 700, 00 kuna mjesečno u razdoblju od 12 mjeseci (ukupno 8.400,00 kuna godišnje), studenti viših godina studija, ostvarili su putem natječaja raspisanog u studenom prošle godine. (Rok za podnošenje prijava bio je 23. prosinca 2019. godine).

Uz ostvarene ECTS bodove i uspjeh na fakultetu, postignuća na natjecanjima, osvojene nagrade i objavljene znanstvene radove te socijalni status, bodove je nosila i deficitarnost zanimanja. Naime, Gradsko vijeće Grada Petrinje na svojoj je 31. sjednici održanoj 21. studenog 2019. usvojilo prijedlog Odbora za dodjelu stipendija, kojom je za akademsku godinu 2019./20. određen popis 10 deficitarnih zanimanja (farmacija, logopedija, socijalna pedagogija, elektrotehnika i informacijska tehnologija, računarstvo, strojarstvo, psihologija, medicina, dentalna medicina i građevinarstvo).

Ugovore o stipendiranju sa studentima je potpisao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u pratnji svoje zamjenice Viktorije Kaleb i pročelnice gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zlate Jajčinović.

„Želja mi je da ovim ugovorima i jednim zajedničkim radom damo doprinos vama, mladim ljudima koji na neki način preuzimate odgovornost u svojoj sredini. To je odgovornost znanja i svega onog što ćete stjecati kroz svoje školovanje, kroz vaše studiranje. Vi ste na jedan način i mladi ambasadori Petrinje i Grad na ovaj način koji će, nadam se, biti od pomoći i vama i vašim roditeljima, daje do znanja da želimo biti društvo znanja u kojem ćete vi danas-sutra biti spremni tim svojim znanjem preuzeti odgovornost za dobar život u ovom gradu“, rekao je gradonačelnik, pozvavši studente da se jednom, kada ostvare svoj obrazovni cilj, vrate u svoj grad i ostanu u njemu.

„Nastojat ćemo svi skupa biti bolje društvo, društvo znanja, a vi ste ustvari najveća pokretačka snaga koja uopće može biti. Ponekad ste kao mladi ljudi buntovnici i s razlogom i bez razloga, ali u većini slučajeva imate razloga. Nastojte biti takvi progresivni, kako bi se vaš glas mogao čuti. Želim vam od srca da uspijete i da i kroz buduće školovanje imate dobre ocjene. Bez znanja nema ništa. Ono za što ste se opredijelili neka vam bude cilj do kojeg morate doći. Nikad nemojte stati. Do cilja morate doći. Nemojte doći blizu pa stati. Izuzetno je važno u životu imati cilj, još je važnije do njega doći. Zato nemojte odustajati. Mi ćemo vam biti podrška i uz ova skromna financijska sredstva, ako negdje „zapne“, pokucajte na vrata Grada koja su vam uvijek otvorena. Želim vam da uspijete i da do svog cilja dođete“, poručio je Dumbović studentima.

U ime stipendista, zahvalila je Lana Sučec, studentica 3. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

„Zahvaljujem u ime svih studenata na dodjeli stipendija Grada Petrinje. Ova stipendija pomoći će nam u usavršavanju našega znanja, u napredovanju u našem pozivu i jednog dana vraćanju Petrinji svega što nam je omogućila za naš uspjeh“, rekla je Lana.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X