Izbornik
vatrogasci53nja0405202224

Petrinjskim vatrogascima dva velika priznanja Hrvatske vatrogasne zajednice

PETRINJA – Dan vatrogastva i blagdan svetog Florijana obilježen je diljem Hrvatske nizom aktivnosti, dok je glavna svečanost održana u Državnoj vatrogasnoj školi u Zagrebu gdje su prigodno uručene i nagrade. Priznanja za osobite zasluge u saniranju posljedica potresa uručena su i predstavnicima Vatrogasne zajednice Grada Petrinje i Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje.

„Danas nam je poseban dan, osim što slavimo našeg nebeskog zaštitnika Svetog Florijana, Vatrogasna zajednica Grada Petrinje dobila je jedno priznanje za sanaciju od potresa. To je zasluga svih vatrogasaca, svih DVD-ova koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomagali. U tom trenutku nisu niti svojim kućama odlazili već su svoj posao odrađivali savjesno kako i dolikuje vatrogastvu“,otkrio nam je Ivan Palaić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje.

„Za našu Javnu vatrogasnu postrojbu i našu Vatrogasnu zajednicu Grada Petrinje ovo priznanje znači jako puno. To je veliko priznanje od glavnog vatrogasnog zapovjednika i Hrvatske vatrogasne zajednice koje smo  dobili za sanaciju posljedica potresa, odnosno za sve ovo što smo odradili skupa s našim dopunskim vatrogasnim snagama. Nakon njihovog odlaska smo mi ostali sami i odradili smo strahoviti posao i za to smo dobili danas veliko priznanje i bila nam je čast primiti takvo priznanje“, rekao nam je Zvonimir Ljubičić, predsjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje.

Vatrogascima je njihov dan čestitala gradonačelnica Petrinje i saborska zastupnica Magdalena Komes. „Došli smo se pokloniti i zahvaliti svetom Florijanu što nas je čuvao prethodnih godinu dana, prethodnih mjeseci od potresa. Hvala zaštitniku vatrogasaca. Na ovaj dan čestitam vatrogascima njihov dan i njihovog nebeskog zaštitnika. Zahvaljujemo vatrogascima na svim djelima koje su činili, na požrtvovnosti, na odricanjima, na svemu što su u potresu radili, često stavljajući život nepoznatih ljudi ispred svojih života, ispred sebe i svojih obitelji. Odvajali su vrijeme i od svojih obitelji da bi spašavali tuđe živote“, rekla je Komes.

Svog zaštitnika petrinjski vatrogasci u konačnici su proslavili i svetom misom u Župnoj crkvi Svetog Lovre koju je služio župnik Josip Samaržija. Danas u Hrvatskoj djeluje 1810 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 75 javnih vatrogasnih postrojbi, više od 150 tisuća članova te više od 22 tisuće operativnih vatrogasaca. Svim vatrogascima od srca želimo sretan Dan vatrogastva uz vatrogasni pozdrav „Vatru gasi, brata spasi.“

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X