Petrokemija u četvrtak ostaje bez plina?!? Petrokemija u četvrtak ostaje bez plina?!?
KUTINA – Prema neslužbenim informacijama kutinska Petrokemija će sutra ostati bez Plina. Priopćenje u kojem upućuju na ovu opasnost poslali su danas Sindikat EKN... Petrokemija u četvrtak ostaje bez plina?!?

KUTINA – Prema neslužbenim informacijama kutinska Petrokemija će sutra ostati bez Plina. Priopćenje u kojem upućuju na ovu opasnost poslali su danas Sindikat EKN Petrokemije, Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije i Udruga hrvatskih branitelja Petrokemije. Kako kažu, njihovi podaci govore da će INA u četvrtak u 6 sati obustaviti isporuku  plina kutinskoj tvornici mineralnih gnojiva.

„Ukoliko je informacija točna radi se o, po nama, nekorektnom i nepotrebnom potezu INA-e koji, za sada, ne ugrožava proizvodnju u Petrokemiji niti će nas zaustaviti u nastojanjima osiguravanja dovoljnih količina mineralnih gnojiva za predstojeću poljoprivrednu sezonu. INA, naime, nije jedini dobavljač plina za Petrokemiju. Ovo bi moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije koji je u tijeku i kojega smo aktivno podupirali.

Vrlo je upitna, međutim, vjerodostojnost prijašnjih izjava iz INA-e d.d. o njihovoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanje u spomenutoj dokapitalizaciji. Sindikati i branitelji Petrokemije će, ovisno o razvoju događaja, u narednih dan ili dva odlučiti o eventualnom pokretanju aktivnosti kojima ćemo nastojati zaštititi proizvodnju u Petrokemiji i očuvanje tvrtke od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo.“, ističe u priopćenju u ime sindikata i branitelja Petrokemije Davor Rakić.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.