„Petrusice“ u Zagrebu gostovale na 1. godišnjem koncertu AKMUZ FER-a „Petrusice“ u Zagrebu gostovale na 1. godišnjem koncertu AKMUZ FER-a
ZAGREB / PETRINJA – Članice Ženskog vokalnog ansambla „Petrus“ Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja pod vodstvom Jasmine Augustić gostovale su ovog četvrtka (17. svibnja... „Petrusice“ u Zagrebu gostovale na 1. godišnjem koncertu AKMUZ FER-a

ZAGREB / PETRINJA – Članice Ženskog vokalnog ansambla „Petrus“ Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja pod vodstvom Jasmine Augustić gostovale su ovog četvrtka (17. svibnja 2018.) u Zagrebu na 1. godišnjem koncertu Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva (AKMUZ FER).

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl’ Ivellija koji je i dirigent ovog Zbora te dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića koji je prefekt Zbora. Članovi Zbora sadašnji su i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta.

U kratkom roku, članovi AKMUZ FER-a imali su brojne nastupe u zemlji i inozemstvu, a ostvarili su i zapažene rezultate na zborskim natjecanjima. Primjerice, na međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “VIII. ZLATNA LIPA TUHLJA”, u lipnju 2017. osvojili su zlatnu plaketu te sudjelovali u nadpjevavanju za Grand Prix natjecanja. Na 2. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih ansambala održanom u KD „Vatroslav Lisiniski“ u Zagrebu, u studenom 2017. bili su ukupni pobjednici natjecanja.

Svoj prvi godišnji koncert održali su ovaj tjedan na svom matičnom Fakultetu elektrotehnike i računarstva na kojem su pod vodstvom maestra Josipa degl’Ivellia izveli najznačajnija djela svoje prve dvije pjevačke sezone – od gregorijanskih korala do djela degl’Ivellia, Korsakova, Bartoluccia, Cossetta, Lisinskog i dr.

Zapažen nastup kao gošće koncerta ostvarile su članice petrinjskog ŽVA „Petrus“ koje su izvele četiri skladbe: „Ave Maria“, „Slušaj mati“, „Jemala sam dragoga“ i „Pismo moja“. Osim pljeskom, “Petrusice”su za svoj nastup nagrađene i cvijećem.

Kao posebna gošća koncerta nastupila je sopranistica Lidija Horvat Dunjko.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.