pjesmaslikastih

„Pjesma, slika, stih“ u Atriju petrinjskog Hrvatskog doma

PETRINJA – U sklopu rujanskih Dana sjećanja, Likovna udruga PETRIART i Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja organizirali su program pod nazivom „Pjesma, slika, stih“ o čemu nam je više rekao Željko Lipovac, predsjednik Likovne udruge PETRIART.

„Već smo u najavi rekli da je to zapravo jedan mali susret umjetnika, ne samo naših likovnjaka, jer bilo je ovdje i recitacije, malo pjesme, a sve je obogatila izabrana glazba kroz cijeli dan, prilagođena ovom trenutku“, rekao je Lipovac.

Osim petrinjskih likovnjaka, program „Pjesma, slika, stih“ obogatili su Pjevački zbor Lira, Ivo Sanković, dok je stihove kazivala Nevenka Božićek. Lipovac nam također otkriva otkuda ideja za ovakav jedan program.

„Ideja je potekla, moram skromno priznati, od mene jer imam viziju da bih jednoga dana ovaj prostor Atrija bio mjesto gdje bi se okupile sve udruge u kulturi, a vezane za grad, i svaka bi na svoj način pridonijela tom obogaćivanju kulturnog života Petrinje. Ovo je samo tek početak gdje smo skromno počeli i nadam se da će to prerasti u nešto puno veće. To mi je želja i nadam se da ću to ostvariti“, kazao je Lipovac.

Vjeruje kako će ovo postati jedna tradicija u gradu. „Radimo na tome. Zavisi sve o ovoj današnjoj manifestaciji, zavisi puno od raspoloženja, atmosfere i čvrsto vjerujem da će to postati tradicija. S onima s kojima sam razgovarao, od udruga u kulturi, tu sam im ideju natuknuo i rekli su mi da im se jako sviđa“, istaknuo je Lipovac koji je na kraju istaknuo kako će, osim kod kulturnjaka, ova manifestacija privući i sve ostale zainteresirane sugrađane. Dodat ćemo kako je podršku ovom programu dala i zamjenica petrinjskog gradonačelnika dr.Viktorija Kaleb.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Miroslav Sačer

Miroslav Sačer

Tonski realizator programa Petrinjskog radija. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X