Izbornik
potres-6

„Pjesmom, glazbom i plesom u inat“ održan i na Gradskom kupalištu

PETRINJA – Na inicijativu Sportskog plesnog kluba Petrinia, a u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja, na Gradskom kupalištu u Petrinji održan je drugi dio inicijative „Pjesmom, glazbom i plesom  u inat“.

Natalija Antić Bjelac, predsjednica Sportskog plesnog kluba Petrinia je istaknula kako su program odlučili podijeliti u dva dijela, obzirom je prošlo točno šest mjeseci od razornog potresa.

„Taj drugi dio programa večeras smo održali na našem Gradskom kupalištu što je na neki način početak te ljetne sezone na koju smo navikli da se uvijek na Kupalištu tijekom ljeta nešto događa. Drago mi je što mogu reći da su to opet naši Petrinjci, naši pjesnici, glazbenici. Program se sastojao od bloka pjesama, glazbe, tu su opet mladi ljudi, koji nam daju nadu u bolje sutra u našoj Petrinji jer su tu, u gradu su, žive za ovaj grad.“ – rekla je Antić Bjelac.

Inicijativa „Pjesmom, glazbom i plesom u inat“ je pokrenuta s ciljem kako bi se poručilo da smo i dalje tu u našem gradu, živimo i ne odustajemo, iako je potres, koji se dogodio prije točno šest mjeseci, učinio mnogo štete.

„29.lipnja je, pola godine je prošlo od potresa, tužnih i ružnih pola godine je iza nas, ali opet mi idemo i dalje s našom inicijativom „Pjesmom, glazbom i plesom u inat“. Dakle, inicijativa koju je pokrenuo Sportski plesni klub Petrinia 29.siječnja upravo sa željom da se obilježava ovaj dan, da se ne zaboravi, ali s druge strane ono što je najvažnije, da se ljudima i svijetu pokaže da smo tu, da smo u Petrinji i da ćemo za našu Petrinju živjeti i bit ćemo tu.“ – istaknula je Antić Bjelac.

Večernji program na Gradskom kupalištu održan je pod nazivom „Poetsko glazbeni performans za Petrinju uz petrinjske umjetnike“ u sklopu kojeg su stihove čitali Ines Kosturin, Dubravka Mandić, Slobodanka Vujić i Vid Bešlić, dok su glazbeni program upotpunili Iva Šimić i Sara Celić.

  • foto00001
  • foto00002
  • foto00003
  • foto00004
  • foto00005
  • foto00006
  • foto00007
  • foto00008
  • foto00009
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X