Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
petriniaprojekt2020

Plesni klub Petrinia pokreće projekt vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna

PETRINJA – Sportskom plesnom klubu Petrinia uspješno je odobren njihov projekt za kojeg su potpisali ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., a radi se o Razvoju i provedbi projekata za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

„Naš projekt se zove Plesnim korakom do zdravlja i veselja. Odnosno, ideja je bila da svoje djelovanje proširimo, da budemo pristupačni svim dobnim skupinama, od najmlađih, dakle djece vrtićke dobi i onim starijima od 65 godina, ne u samom gradu kako smo do sada radili, jer nismo imali jednostavno svih onih potencijala koji su bili potrebni da proširimo to svoje djelovanje, a na ovaj način će to biti omogućeno tako da možemo otići u škole u Gori, Jabukovcu i van grada“, otkrila nam je predsjednica Sportskog plesnog kluba Petrinia Natalija Antić Bjelac.

Partneri na ovom projektu su Udruga osoba s invaliditetom. „Što znači da ćemo i s njima raditi plesne radionice tako da i na taj način omogućimo i toj djeci da se zabave. Imali smo već i ranije neke suradnje što se pokazalo jako dobrim, a ovo će sada biti na konstantnoj razini i cijeli projekt provodit će se kroz 36 mjeseci. Kako sam spomenula, uključeni će biti i osobe starije dobi, od 65 godina pa na dalje, tako da nam je partner i Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja“, dodaje Antić Bjelac.

Na njihove radionice moći će se priključiti svi umirovljenici, a ne samo korisnici Doma. „Inače je cijela koncepcija da uz te radionice imamo i određene manifestacije, događanja, koja uz ove koje inače već naši građani znaju da radimo Latino večer i Novogodišnji bal, bit će tu još tih plesnih događanja, pa smo osmislili još jednu manifestaciju Festival mladih talenata, da opet nije ograničeno samo na neka plesna događanja, bit će tu mogućnosti da nam se predstave mladi iz Petrinje koji imaju određene talente, kao što su pjevanje, ples, gluma i slično“, istaknula je Antić Bjelac.

Vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna te je Plesni klub Petrinia dobio 100-postotna bespovratna sredstva. „Ovaj projekt nam je u biti jedan baš pravi vjetar u leđa jer tim sredstvima koje ćemo ostvariti kroz ovaj projekt evo moći ćemo između ostaloga nabaviti si i kombi vozilo koje nam je stvarno neophodno u svim našim aktivnostima. Pa između ostaloga, služit će i za prijevoz sudionika i opreme na radionice, kao i na razna natjecanja i manifestacije, a u svakom slučaju koristiti će i za prijevoz ciljnih skupina iz udaljenih, ruralnih dijelova grada. Cilj osnovni je omogućiti svoj toj djeci koja ne mogu tako lako doći u centar Petrinje, da im omogućimo da se i oni bave plesom, da se zabave i da se osjećaju bolje“, zaključila je Antić Bjelac.

Na samom kraju je dodala kako je osim Plesnog kluba Petrinia ugovor potpisala i Udruga GRAK za njihov projekt „Otvoreni keramički atelje“ vrijedan gotovo milijun kuna.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X