Izbornik
kostrenanaslov

Pobratimljeni Grad Petrinja i Općina Kostrena

KOSTRENA/PETRINJA – Grad Petrinja i Općina Kostrena od jučer su i službeno “pobratimljeni”. Naime, Općina Kostrena na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca, slavi Dan općine, a ove godine je u sklopu proslave i svečane sjednice njihovog Općinskog vijeća održano i potpisivanje Sporazuma o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Grada Petrinje i Općine Kostrena.

Sporazum je u ime Grada Petrinje potpisala gradonačelnica Magdalena Komes koja je ovom prilikom čestitala Kostrenjanima njihov Dan te zahvalila na toplom i srdačnom gostoprimstvu.

„Od samog potresa do danas prati nas ruka prijateljstva brojnih hrvatskih građana, a jedni od njih su i Kostrenjani na čemu vam zahvaljujem. Ovo potpisivanje sporazuma je samo formaliziranje prijateljstva za koje se nadam da će se nastaviti kroz godine“, kazala je gradonačelnica Komes.

Podsjetimo, inicijativu za ovo bratimljenje pokrenuo je Grad Petrinja, a Gradsko vijeće Grada Petrinje na 14. sjednici održanoj 13. rujna 2022. donijelo je Odluku o sklapanju spomenutog Sporazuma.

Na svečanoj sjednici je uz odličan nastup gostovao i KUD „Pokupljanka“ iz Bresta koji su dio petrinjske kulturne baštine predstavili Kostrenjanima i njihovim gostima.

Izvor: Grad Petrinja (petrinja.hr)

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X