Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
moldavijapetrinjago

Počasni Konzul Moldavije: „Petrinja je veliki grad, zahvaljujući rezultatima“

PETRINJA – Nakon brojnih medijskih napisa o brojnim potporama gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima na području Petrinje, počasni Konzul Republike Moldavije stigao je u posjet Petrinji, a prijam za njega u Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave organizirao je petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

„Dobre vijesti i dobre stvari čuju se i šire se na daleko, ne samo u Zagrebu. Sve češće i češće čuje se Petrinja, ulaganje u Petrinju, grad Petrinja kao velika podrška malom i srednjem gospodarstvu, u zadnjim godinama i vodeći po tome, što je pravo zadovoljstvo meni, ne samo kao počasnom Konzulu Republike Moldavije nego i kao gospodarstveniku to čuti, reći i vidjeti. Jer brojke i rezultati govore više nego dovoljno. Brojke su impozantne. Mislim da bi puno ostalih gradova trebalo tu doći i vidjeti. U životu se poznaje samo jedno, a to je rezultat, a Grad Petrinja sa gradonačelnikom Dumbovićem to ima. Kada netko kaže mali grad Petrinje, ne veliki je grad Petrinja, zahvaljujući rezultatima“, istaknuo je Emil Solenički, počasni Konzul Republike Moldavije.

Na naše pitanje postoji li u budućnosti mogućnost za potencijalnu gospodarsku suradnju u obliku otvaranja radnih mjesta u Petrinji od strane neke tvrtke iz Moldavije, Solenički odgovara potvrdno te dodaje kako je sada prvi korak napravljen.

„Uvijek je cilj i sinergija povezati gospodarstvo dviju država, kako Moldavije i Hrvatske, jer Petrinja ima ogroman potencijal. Ono što je potencijal Moldavije to je poljoprivreda, najveći vinski podrumi u Europi, to su bačve od 20-tak tisuća litara, impozantno za vidjeti, neke stvari je teško prikazati dok čovjek uživo ne vidi. Vjerujem i uvjeren sam, u prethodnom razgovoru sa gradonačelnikom Dumbovićem, da je moguće i u tom smjeru da ima potencijala. Naravno, ne samo u tome nego i daleko šire“, odgovorio nam je Solenički.

Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović se zahvalio na dolasku u Petrinju te je istaknuo kako Konzul Solenički dolazi iz gospodarskog sektora. „Odmah smo u razgovoru prešli na posao i došli smo do jednog zaključka da je svaka politika dobra politika koja može napraviti kroz sebe jedan određeni gospodarski obrat. Zato mi je drago da ima dosta interesa i za nas je velika stvar kada se čuje daleko o Petrinji, bez razlike da li je to u Zagrebu ili bilo kojoj državi Europe, ali evo kada ste vi došli sa nekim dobrim informacijama o Petrinji, gdje nam se otvaraju dobre mogućnosti i sve prilike koje imamo i kao grad i kao sve ono što kroz gospodarstvo, kroz socijalne trenutke što grad proživljava“, istaknuo je Dumbović.

Dodaje kako su na sastanku razgovarali o brojnim projektima koje Petrinja provodi zahvaljujući fondovima Europske unije, kao što je gradonačelnik upoznao Konzula o brojnim prednostima i pogodnostima za gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike u našem gradu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X