Share on facebook
Share on twitter
dezinfekcijazgradesajmiste17042020

Počela dezinfekcija u petrinjskim stambenim zgradama, obavljat će se svakih sedam dana

PETRINJA – Stožer civilne zaštite Grada Petrinje nastavio je sa dezinfekcijom u gradu, a sada su započeli sa dezinfekcijom stambenih zgrada, rekao je Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje i zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite.

„Dalje nastavljamo dezinfekciju grada, sada smo se prebacili na stambene zgrade, odnosno na ulaze stambenih zgrada i stepenice. Danas ćemo sve zgrade u Petrinji proći, dezinficirati uz kontrolu dr.Inoslava Brkića koji nam je rekao koja doza izosana ide u šprice. Svi građani su obaviješteni, odnosno njihovi predstavnici, obavijesti su stavljene na ulaze u zgrade, oni dva sata ne bi trebali hodati nakon našeg špricanja“, rekao je uvodno Ljubičić.

Podijeljeni su u tri ekipe, a dezinfekciju zgrada su započeli na Sajmištu, te će potom obići i sve ostale zgrade na području Petrinje. „Mi ćemo i dalje ulice dezinficirati, kao što smo dezinficirali, stambene zgrade, nogostupe. Svakih sedam dana ćemo dezinficirati stambene zgrade dok imamo novooboljelih u Hrvatskoj, takva je preporuka. S nama su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe, članovi DVD-a Petrinja i Komunalac Petrinja. Komunalac Petrinja posjeduje licencu da smije obavljati dezinfekciju, tako da u biti su oni nosioci ove akcije uz Javnu postrojbu i DVD“, pojasnio je Ljubičić.

Dodatno je objasnio kako cijeli postupak izgleda. „Dva grama izosana ide na pet litara vode, pošto mi imamo 16 litara vode u šprici, ide 7,5 grama izosana po preporuci dr.Inoslava Brkića. Mi ćemo dezinficirati rukohvate, stepeništa od vrha zgrade do dna i ispred samog ulaza. Također redovito obavljamo kada završi s radom, dezinfekciju Gradske tržnice, isto tako ispred Hrvatske pošte, pošto se tamo okuplja veliki broj ljudi, kao i ispred banaka“, rekao je Ljubičić.

Na samom kraju je kazao, kako na temelju upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske svakodnevno moraju obilaziti ugostiteljske objekte radi kontrole je li neki od njih otvoren. Ukoliko je, isti prijavljuju Policijskoj postaji Petrinja koji dalje postupaju na temelju prijave, a obilaze i trgovačke centre radi kontrole pridržavaju se svog radnog vremena. Pozvao je na kraju sve da se pridržavaju svih uputa Stožera.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X