DS

Počela glavna sezona lova na divlje svinje

Kao i u ostatku Hrvatske, tako je i u našoj županiji ovih dana počela glavna sezona skupnog lova na divlje svinje.

Upravo u ova doba godine divlje svinje se okupljaju u veće skupine što ih čini lakšom metom za lovce. Osim toga, i lišće opada pa je i vidljivost mnogo bolja te padaju žir i bukvica, plodovi kojim se divlje svinje vrlo rado hrane.

Lovci su najaktivniji vikendima pa tako svakog vikenda oko 40,000 lovaca izlazi na svoja lovna područja, najčešće u jutarnjim satima. Iz ovog razloga svi zaljubljenici u prirodu trebaju biti posebno oprezni jer je vrijeme potpuno bezbrižne šetnje prirodom, branja gljiva i ostalih jesenskih plodova prošlo, barem na neko vrijeme. Najbolje je u dane vikenda takve izlete izbjegavati, a ako ste ipak odlučili kako želite na izlet u prirodu svakako razmislite o oblačenju signalnog prsluka kako bi vas lovci lakše uočili.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X