Počela proslava Antunova u Hrvatskom Čuntiću Počela proslava Antunova u Hrvatskom Čuntiću
HRVATSKI ČUNTIĆ – Na blagdan sv.Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću održano je središnje svečano misno slavlje. Okupio se veći broj vjernika iz okolice. Iz... Počela proslava Antunova u Hrvatskom Čuntiću

HRVATSKI ČUNTIĆ – Na blagdan sv.Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću održano je središnje svečano misno slavlje. Okupio se veći broj vjernika iz okolice. Iz Petrinje je skupina od deset hodočasnika krenula u jutarnjim satima iz Župe sv.Ivana Pavla II. kako bi stigla sudjelovati na misnom slavlju u 11 sati.

Misno slavlje je, uz koncelebraciju nekoliko svećenika, predvodio dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, fra Mario Cifrak.

U svojoj je propovijedi tumačeći evanđelje rekao kako je Isus dvanaestoricu pozvao da budu s njim i da navještaju evanđelje:

„To jedino moguće, kaže evanđelist, ako su s Njim. Zato je za svaku svetost, za svakoga sveca nužno biti s Isusom. Iz toga biti u Njegovoj blizini možemo onda biti i Njegovi apostoli, učenici, oni koje On želi poslati u ovaj svijet da svjedoče radosnu vijest evanđelja.“

Sv.Antun je već u Portugalu kao augustinac izabrao Božju blizinu koju nije samo intelektualno svladao, već ju je svjedočio:

„Zato tolika čudesa koja su se događala upravo su bila potvrda da je Antun svet čovjek, da je Antun Božji čovjek. I zato se danas, sestre i braćo,  moramo zamisliti koliko smo i mi sami u Isusovoj blizini, koliko smo mi s njim, ne samo kad se okupljamo na euharistiju i sakramente, nego i u svakodnevnom životu.“

Misnom slavlju nazočila je zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb. Antunovo u Čuntiću se nastavlja u popodnevnim satima. Bit će održano misno slavlje uz blagoslov djece i Ljiljana nakon čega će uslijediti tradicionalni Antunovski susreti i nastup kulturnoumjetničkih društava.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.