vinogradiklizistegore

Počela sanacija klizišta u Vinogradima III

PETRINJA – U petrinjskim Vinogradima počela je sanacija klizišta, a radove je u pratnji svojih suradnika obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Direktor petrinjskog poduzeća Privreda Zoran Zechner je istaknuo kako je ovo stari problem kojeg su počeli rješavati.

„Kao naglasak koliko je problem klizišta velik, ovdje smo bili prije pet godina kada je cijela priča primijećena. Proces da se dođe do rješenja klizišta je dijagnosticirati problem, to jest napraviti istražne radove, iza toga napraviti projektnu dokumentaciju, poslije toga provesti natječaj i sve ovo dalje na čemu se Grad angažirao“, rekao je Zechner te dodaje kako je problem klizišta na svim našim lokacijama velik, dugotrajan i sveobuhvatan.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je također podsjetio kako je ovaj problem klizišta u Vinogradima detektiran prije više od pet godina. „Znamo da su klizišta u Sisačko-moslavačkoj županiji, pogotovo na ovom području, jako aktualna. Kada smo angažirali institut i kada smo htjeli da kaže struka što je to ustvari Grad Petrinja, što je to cijela Banovina, pa na kraju krajeva poslije Hrvatske Kostajnice i Dvora gdje imamo probleme, imamo desetke klizišta koji su opasni za život, pa onda za imovinu i ostalo. Ova investicija je realizirana zajedno sa Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Mi moramo biti zadovoljni sa tih 600 tisuća kuna koje smo dobili, međutim ova investicija će na kraju biti bliže dva milijuna kuna“, rekao je Dumbović.

Dodaje kako je Grad dao sve od sebe u svom dijelu oko ovog posla. „Ovdje imamo jedan kružni tok u Vinogradima III gdje ta cjelina mora biti ponuda samog grada, ovo je jedan prekrasan iberlauf grada Petrinje u kojem sadržaje imaju mnogi stanovnici, ali imamo priliku, priliku kroz OPG-e, imamo priliku kroz mnoge ovdje koji imaju i turističku ponudu i nadamo se da ćemo sljedeće godine već popraviti ne samo put, nego da moramo napraviti i ono što je važno, od komunalne i cestovne infrastrukture, da sada kada završimo u gradu sljedeće godine, da već krajem godine, da ne kažem 2021.godine ovdje možemo staviti asfalt“, ističe Dumbović.

Radove obavlja tvrtka Zagorac iz Petrinje, a u sklopu ovih projektnih radova predviđena je izvedba kamene potporne konstrukcije, postavljanje bušenih pilota i potporni zid, postavljanje odvodnje za oborinske i podzemne vode kao i sanacija ceste i okoliša. Mjesto izvođenja radova je klizište na nerazvrstanoj cesti Vinogradi III u Petrinji. Procijenjena vrijednost nabave za ove radove je 1,8 milijuna kuna bez PDV-a.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X