Share on facebook
Share on twitter
vidnic19052020

Počele radionice naziva „Socijalna podrška osobama starije životne dobi“

PETRINJA – U sklopu projekta „Godine nisu važne“, Udruga za razvoj lokalne zajednice „Naš život“ organizirala je radionicu zatvorenog tipa koja je održana u Petrinjskoj kući zdravlja. Radionicu pod nazivom „Socijalna podrška osobama starije životne dobi“ održala je socijalna pedagoginja Vlasta Vidnić koja nam je ujedno otkrila o čemu je na istoj bilo riječi.

„Danas smo imali upoznavanje novih korisnika, jer svaki utorak imamo po pet novih korisnika. Inače radit ću sa 30 korisnika u sklopu ovog projekta. Danas smo upoznavali novu skupinu gdje smo se predstavili, svatko je rekao o sebi što očekuje od ovih susreta, što je za njih socijalna podrška, kako oni to doživljavaju. Sudionici su bili vrlo rječiti i rekli su sve što ih zanima, dapače, vrlo su zadovoljni s današnjom radionicom i kažu da će doći i drugi put“, istaknula je Vidnić.

Istaknula je kako će se na sljedećim radionicama također upoznavati sa korisnicima ovog projekta, a nakon toga slijede nove aktivnosti. „Onda ćemo najprije naučiti slušati jedni druge, kako pomoći sebi i drugima, kako izreći svoje mišljenje o sebi i drugima, kako primijeniti naučeno, kako pomoći sebi i svojim bližnjima, socijalne vještine u grupnim aktivnostima, kako reći da ti se nešto ne sviđa, a da ne uvrijediš drugu osobu ili ti se sviđa, a da opet ne uvrijediš drugu osobu. Također učit ćemo o mijenjaju stavova prema sebi i drugima, naučiti kako pomoći tražiti pomoć o drugih i kako ti možeš pomoći drugima, a isto tako radit ćemo na obnovi starih i zaboravljenih prijateljstava“, dodaje Vidnić.

U planu imaju i dogovor oko aktivnosti koje će biti provedene sa cijelom skupinom. „Za idući put već za ovu prvu skupinu koja je bila i za ovu skupinu koja je danas, razgovarat ćemo o samopoštovanju. Najprije ćemo održati jednu radionicu „Tko sam ja?“. Nakon toga će oni ispisati tko sam ja, a nakon toga ćemo razgovarati jer iz toga se vidi koliko je njihovo samopoštovanje i što je njima na prvom mjestu“, zaključila je Vidnić.

Podsjetimo, projekt „Godine nisu važne“ financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a odnosi se na Razvoj i provedbu projekata za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Partner je na ovom projektu Grad Petrinja. Vrijednost projekta je 1,351.920,03 kuna. Na projektu će biti zaposleno šest osoba. U provedbi projekta aktivno će sudjelovati socijalni pedagozi, nutricionisti, psiholog, liječnici, nastavnici rehabilitatori.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X